Καταγγελία ΜΚΟ για 330 μετανάστες σε νησίδα του Έβρου

7 Ιουνίου 2023

Μεγάλος αριθμός μεταναστών φαίνεται πως εκμεταλλεύεται το τέλος των βροχοπτώσεων στον Έβρο και τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να περάσει σε ελληνικό έδαφος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σήμερα, Τετάρτη (07/06) υπάρχει πληροφορία για μεγάλο αριθμό μεταναστών που εικάζεται ότι βρίσκεται σε νησίδα στον Έβρο, σε τουρκικό έδαφος. ΜΚΟ κάνει λόγο για 330 μετανάστες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πλέον οι μετανάστες κατευθύνονται σε νησίδες του ποταμού Έβρου και από εκεί προσπαθούν να περάσουν οργανωμένα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται πως σήμερα θα βρεθεί στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας θα βρεθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τους αστυνομικούς για να «μπορέσουμε να δούμε πώς αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση η οποία αρχίζει να γίνεται σύνηθες φαινόμενο».

ΜΚΟ μιλά για 330 μετανάστες σε νησίδα

Η ΜΚΟ Alarm Phone κάνει λόγο για 330 μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε νησίδα στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι η ενημέρωση που έχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι πως πρόκειται για περίπου 70 άτομα.

Οι προσφυγικές ροές στην περιοχή του Έβρου είναι αυξημένες το τελευταίο διάστημα.


[There are no radio stations in the database]