Πουλής: «Η λειτουργεία των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα βελτιώσει την οικονομία»

6 Ιουνίου 2023

Καλεσμένος στον Ρ/Σ Alpha 98,9 και στην πρωινή εκπομπή των δημοσιογράφων Τάκη Χατζή και Γιώργου Ευγενίδη ήταν, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, ο Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τις Εθνικές Εκλογές και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Σχετικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας , ο Σταμάτης Πουλής ανέφερε ότι η λειτουργία τους θα βελτιώσει την ζωή τόσο των εργαζομένων σε αυτά όσο και γενικότερα την οικονομία.

  • 600 θέσεις εργασίας σώθηκαν.
  • 1400 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν.
  • 42 εκατ. ευρώ δεδουλευμένα θα λάβουν οι εργαζόμενοι.
  • 170 εκατ ευρώ θα είναι η επένδυση στα Ναυπηγεία, ώστε η Ελλάδα να διαθέτει ένα από τα τα πιο σύγχρονα, ψηφιακά και πράσινα Ναυπηγεία της Ευρώπης. Ήδη υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της CISCO και της ΟΝΕΧ Shipyards για 5G Δίκτυο.
  • 1,1 δις ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο τα επόμενα 25 χρόνια από άμεσους και έμμεσους φόρους, λόγω της οικονομικής δραστηριότητας.
  • 1,6 δις ευρώ θα διοχετευθούν στην ελληνική οικονομία μέσα από τις βιομηχανίες και τους συνεργαζόμενους με τα Ναυπηγεία κλάδους, μέσα στα επόμενα χρόνια της λειτουργίας τους

Και το ερώτημα που τίθεται βεβαίως είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ καταφήψισε αυτή την Συμφωνία, όταν τα δεδομένα βελτίωσης της ζωής των εργαζομένων ήταν τόσο ξεκάθαρα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 99,7% ήταν υπέρ της Συμφωνίας Εξυγίανσης και την συνυπέγραψαν.

Η Νέα Δημοκρατία στην Ελευσίνα πήρε 40% και σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αττικής άγγιξε το ποσοστό του 42% Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη στην Δυτική Αττική σε αυτές τις εκλογές. Και αυτό σημαίνει ότι όταν ο κόσμος βλέπει ότι υπάρχει πρόγραμμα και αυτό το πρόγραμμα οδηγεί στην καλυτέρευση και στην βελτίωση της καθημερινότητάς του και της ζωής του, αυτό ο κόσμος το ανταμοίβει πέρα από κομματικές παρωπίδες και στεγανά.

Όσο αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, ο Υποψήφιος Βουλευτής Σταμάτης Πουλής τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ένα μετρημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα το οποίο είναι 9 δις ευρώ για την επόμενη τετραετία. Ένα πρόγραμμα στοχευμένο στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων με περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και περαιτέρω μείωση φορολογικών βαρών, όπως του τέλους επιτηδεύματος.

Με στοχευμένη ενίσχυση στην Δημόσια Υγεία, Δημόσια Εκπαίδευση και στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο έχει εγκριθεί.

Πρόκειται λοιπόν για ένα πρόγραμμα μετρημένο το οποίο και θα υλοποιηθεί καθώς βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και δεδομένα σε σύγκριση με τα προγράμματα των άλλων κομμάτων τα οποία είναι αόριστα και ατεκμηρίωτα.


[There are no radio stations in the database]