Παραμένει στη φυλακή ο Μπελέρης – Ελεύθερος με όρους ο Κοκαβέσης

1 Ιουνίου 2023

Την παραμονή του Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή και την αποφυλάκιση υπό όρους του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, αποφάσισε το πρωί της Πέμπτης το εφετείο του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων, έπειτα από την εκδίκαση της έφεσης που είχαν καταθέσει.

Σύμφωνα με το Top Channel της Αλβανίας, ο Κοκαβέσης, που αποφυλακίζεται λόγω προβλημάτων υγείας, θα έχει την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα.

Κανένας από τους δύο δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση του Εφετείου που διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Μέσω του δικηγόρου του, ο Μπελέρης – που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων – ζήτησε την αποφυλάκιση και την αλλαγή του μέτρου της «κράτησης», που του επιβλήθηκε από το Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς. Την ίδια έκκληση απηύθυνε και ο Κοκαβέσης, ο οποίος μετά τη σύλληψη, εισήχθη στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Βασίλης Κασκαρέλης συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τσάκα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών κρατών – μελών ΝΑΤΟ στο Όσλο.

Εκεί, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.


[There are no radio stations in the database]