Άρση ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

1 Ιουνίου 2023

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη (01/06) την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αλέξη Γεωργούλη και Μαρίας Σπυράκη, ώστε να πραγματοποιηθεί η έρευνα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος τους.

Οι βελγικές Αρχές εισηγήθηκαν την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη για την καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του για βιασμό και σωματικές βλάβες προ τριετίας ενώ η Μαρία Σπυράκη θα βρεθεί ενώπιον των ελληνικών αρχών για την υπόθεση κονδυλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και η απόφαση ήταν ομόφωνη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η πλευρά του ηθοποιού είχε ζητήσει επίσπευση της διαδικασίας, καθώς δεν έχει λάβει ακόμα τη δικογραφία για την υπόθεσή του.

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της ΕΕ είχε εισηγηθεί την άρση ασυλίας τόσο για τον Αλέξη Γεωργούλη όσο και για τη Μαρία Σπυράκη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απεφάνθη σήμερα υπέρ της εισήγησης.

Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η κ. Σπυράκη από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».


[There are no radio stations in the database]