Ανθή Σαλαγκούδη: «Δεν έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποκτήσω παιδί χωρίς σύντροφο»

31 Μαΐου 2023

Η Ανθή Σαλαγκούδη, μίλησε για την επαγγελματική της καριέρα αλλά και για την κρυοσυντήρηση ωαρίων στην οποία προέβη, κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Η γνωστή δημοσιογράφος είπε αρχικά για την επαγγελματική της πορεία: «Ήμουν δημοτική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη και η ΕΡΤ μου πρότεινε να κάνω μία ενημερωτική εκπομπή. Υπήρχε ένας διαρκής πόλεμος από τους συνδικαλιστές, τη συντακτική ομάδα και την αρχισυνταξία της εκπομπής προς έμενα. Ζήτησα να με απαλλάξουν από αυτή την εκπομπή γιατί δεν ήθελα να το περνάω άλλο».

Επίσης, η Ανθή Σαλαγκούδη σχολίασε κάποιες δυσάρεστες συμπεριφορές που είχε υποστεί στην αρχή της καριέρας της: «Μου πρότειναν να παρουσιάσω την εκπομπή “Μεσογείων 136”. Μου άλλαζαν τη σκαλέτα θεμάτων τελευταία στιγμή και όλοι οι τεχνικοί στο κοντρόλ γελούσαν με μένα. Ήμουν το αστείο της ΕΡΤ και ο αρχισυντάκτης μου φώναζε συνέχεια. Δεν ήξερα που να καταγγείλω αυτές τις συμπεριφορές. Μόλις είχα έρθει από την Θεσσαλονίκη, δεν είχα σπίτι να μείνω, με φιλοξενούσαν. Ήμουν στα χαμένα. Είχα κάνει πρόταση για εκπομπή στην ΕΡΤ. Εκείνοι ενημέρωσαν τον χορηγό ότι για να κάνουν την εκπομπή θέλουν κάποια άλλη και όχι έμενα για πολιτικούς λογούς».

Τέλος, σχετικά με την κρυοσυντήρηση ωαρίων δήλωσε: «Προχώρησα σε κατάψυξη ωαρίων γιατί περνάνε τα χρόνια και η αναπαραγωγική ηλικία δεν έχει σχέση με την βιολογική της. Αν και γνωρίζω ότι είναι μεγάλη ευθύνη, δεν έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποκτήσω παιδί χωρίς σύντροφο».

Η εμπειρία της με την κατάψυξη ωαρίων

Πριν από λίγες ημέρες, η γνωστή παρουσιάστρια είχε μιλήσει για την εμπειρία της σχετικά με την κατάψυξη ωαρίων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς», είχε αποκαλύψει πως μεγάλο ρόλο στην απόφασή της έπαιξε η μητέρα της.

«Πριν ενάμιση χρόνο, έκανα κατάψυξη ωαρίων. Το είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια και δυστυχώς, κατέληξα να το κάνω πριν ενάμιση. Αν γνώριζα τη διαδικασία πολύ πιο πριν, θα το έκανα νωρίτερα. Η αναπαραγωγική μας ηλικία δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη βιολογική. Το ωάρια και οι ωοθήκες μας γερνάνε. Καλό είναι όταν φτάσεις σε ένα κρίσιμο ηλικιακό σημείο, να μη νιώθεις ότι σε απειλεί η ηλικία», είχε πει χαρακτηριστικά η Ανθή Σαλαγκούδη.

Στη συνέχεια, είχε περιγράψει τη διαδικασία: «Δεν είναι επώδυνη διαδικασία, το δυσάρεστο είναι ότι πρέπει να πάρεις ορμόνες. Η ορμόνη ΑΜΗ ήταν χαμηλά και χρειάστηκε να πάρω διπλή δόση, να κάνω περισσότερες ενέσεις. Πρέπει να κάνεις όλες τις γυναικολογικές εξετάσεις για να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός μου και μετά, να ακολουθήσεις τη φαρμακευτική αγωγή».

«Μπορείς να το κάνεις και με φυσικό κύκλο. Να πηγαίνεις κάθε μήνα όταν παράγεις ωάρια και να στα παράγουν με φυσικό τρόπο, αλλά είναι χρονοβόρο και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι γόνιμα τα ωάρια. Σε κάποιο σημείο, είχα καταλήξει να κάνω τέσσερις ενέσεις τη μέρα», είχε πει η δημοσιογράφος.

Το άτομο που την έβαλε σε αυτή τη διαδικασία είχε αποκαλύψει ότι ήταν η μητέρα της.

«Ένας από τους ανθρώπους που με έβαλε σε αυτό το mindset ήταν η μητέρα μου. Είμαι τυχερή κι έβλεπε ότι δεν με απασχολεί το θέμα της οικογένειας και μου έλεγε να σκεφτώ να μπω στη διαδικασία. Πήρα την απόφαση να το κάνω, επειδή το έκανε πριν από εμένα μια καλή μου φίλη. Υπήρχαν πολλές φίλες μου δυστυχώς, που δεν γνώριζαν κι έφτασαν σε ένα σημείο που είναι μη αναστρέψιμο. Όταν έψαχνα, γιατί έχω και το σύνδρομο της καλής μαθήτριας και θέλω να ξέρω τα πάντα, έψαξα πολύ και υπήρχε κενό στην ενημέρωση», είχε τονίσει.

Τέλος, η Ανθή Σαλαγκούδη είχε πει: «Πολλά ταμπού και κουτάκια που είχα στο κεφάλι μου έσπασαν, όταν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Ένιωσα ότι πήρα την κατάσταση στα χέρια μου, ότι έχω τον έλεγχο.


[There are no radio stations in the database]