Εκλογές 2023: Την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης κρατούν Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης – Τι επιλέγουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί

27 Μαΐου 2023

Λίγα 24ωρα έχουν απομείνει μέχρι την ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής η οποία θα διαλυθεί την επόμενη ημέρα και ορισμένοι εκ των πολιτικών αρχηγών έχουν καταλήξει στο ποια έδρα θα κρατήσουν. Οι αποφάσεις αφορούν προς το παρόν την σύνθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων που προέκυψαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά και εκτός θα μείνει ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο λόγος της επιλογής του ειναι ότι στις άλλες έδρες που ήταν υποψήφιος θέλησε να αφήσει νέους βουλευτές να βγουν «μπροστά».

Την ίδια ώρα, αναφορικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, αναμένεται να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης για συμβολικούς λόγους προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του στην εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης μένει εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε τη συγκεκριμένη έδρα για συμβολικούς λόγους, καθώς θέλει να ενισχύσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στη Μακεδονία. Για τον λόγο αυτό, λίγο πριν ανακοινωθεί η πρόθεση του, ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε με τον Χάρη Καστανίδη και τον ενημέρωσε.

Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος του κόμματος θα προτείνει για τη θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής, τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ για τη θέση του γραμματέα του προεδρείου, τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Μανώλη Χριστοδουλάκη ο οποίος είναι ο νέοτερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα κρατήσει την έδρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φθιώτιδα αφήνοντας εκτός τον Κωνσταντίνο Μπασδέκη.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την έδρα στη Λάρισα.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν άλλες περιφέρειες στις ερχόμενες εκλογές, στις 25 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, ότι δεν ψηφίζουν οι πολίτες με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα. Ο κατάλογος των ονομάτων και η σειρά τους προκύπτει απο τους σταυρούς που έλαβαν την 21η Μαΐου.


[There are no radio stations in the database]