Μητσοτάκης: Έδωσε το σύνθημα για τη νέα κάλπη – «25 Ιουνίου ψηφίζουμε, δεν πάμε παραλία»

27 Μαΐου 2023

Με σηκωμένα μανίκια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής από το γραφείο του στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς και πήγε βόλτα στο Μοσχάτο, δίνοντας το σύνθημα πως στο κόμμα δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ούτε λεπτό ενόψει των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Λίγες ώρες μετά, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok και ένα βίντεο από την τελευταία μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν παραδώσει στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά. Ο ίδιος έστελνε μεταξύ άλλων ένα σαφές μήνυμα: στις εκλογές δεν πάμε παραλία, αλλά στην κάλπη.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν μετρούν καθόλου. Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή» τονίζει σε άλλο σημείο του βίντεο από το οποίο δεν λείπει και το προσωπικό στοιχείο όπως και το χιούμορ και ο αξιαγάπητος σκύλος του, το «κομματόσκυλο», όπως ο ίδιος το έχει αποκαλέσει, Peanut.

Στην αρχή του βίντεο, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει: «Τρία πράγματα που πρέπει να ξέρετε αυτές τις ημέρες. Η χώρα έχει υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κύριο Ιωάννη Σαρμά, έγκριτο νομικό ο οποίος και θα είναι ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου από τώρα μέχρι και τις 25 Ιουνίου». Στη συνέχεια εμφανίζεται με τον «Peanut» τον οποίο και χαϊδεύει και λέει: «Προφανώς και έρχεται μαζί μας». Προτού κλείσει το βίντεο, ο κ.Μητσοτάκης επισημαίνει: «Στην Πειραιώς θα είναι η έδρα μας μέχρι και τη διεξαγωγή των εκλογών. Σε κάτι παραπάνω από τέσσερις εβδομάδες έχουμε και πάλι εθνικές εκλογές».

Σηκώνουν μανίκια στη ΝΔ

Η σημειολογία των κινήσεων ήταν ξεκάθαρη. Η Νέα Δημοκρατία παρά την θριαμβευτική της νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες στις εκλογές της 21ης Μαΐου, παραμένει όχι μόνο σε εγρήγορση αλλά και δίπλα στους πολίτες, αφού αυτοί την επέλεξαν πανηγυρικά στην κάλπη. Το γεγονός δε πως η ΝΔ κέρδισε ακόμη και τις λαϊκές γειτονιές και τα λαϊκά στρώματα αποτελεί έναν ακόμη λόγο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται κοντά σε αυτές τις περιοχές.

H βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο

Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής περπάτησε στην κεντρική πλατεία του Μοσχάτου, επισκέφτηκε το περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας συνοδευόμενος από στελέχη και βουλευτές του κόμματος ενώ μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής.


[There are no radio stations in the database]