H μουσική των Αδελφών Σπανομάρκου στο «Ted Lasso»

26 Μαΐου 2023

Soundtrack στη δημοφιλή σειρά «Ted Lasso» γίνεται η μουσική των αδελφών Ιωάννας και Αρετής Σπανομάρκου.

Οι δύο Ελληνίδες είναι μέλη της επιτροπής των Grammy και είναι η πολλοστή φορά που τα τραγούδια τους επιλέγονται και μπαίνουν σε ταινίες και σειρές στην Αμερική και ισχυροποιούν την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στο Χόλιγουντ.

Ήδη οι συνθέσεις τους έχουν μπει σε πολύ μεγάλες παραγωγές που δεσπόζουν στο NETFLIX, όπως η ταινία «GREED», ενώ πλέον ένα χαρακτηριστικό ζεϊμπέκικο, ακούστηκε στην τρίτη σεζόν της σειράς «Ted Lasso» που προβάλλεται στο Apple Tv, μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες στον κόσμο

Συγκεκριμένα, η σειρά αυτή, έχει σαρώσει τα βραβεία EMMY, με πάνω από 17 υποψηφιότητες και 9 νίκες, με πρωταγωνιστή τον Jason Sudeikis (The Mandalorian). Στην σειρά ακούγονται επίσης τραγούδια της Beyoncé, των Rolling Stones,Nirvana, Queen, Oasis και άλλων καλλιτεχνών

Στην σειρά ακούγεται το τραγούδι “Τι κοινωνία είναι αυτή” των Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, που συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο τους με τίτλο “ΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ”.

Οι διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες γράφουν μουσική για ταινίες, για το θέατρο, ενώ έχουν και μια πλούσια δισκογραφία, έχοντας κυκλοφορήσει και κάνοντας την παραγωγή σε περισσότερα από 210 μουσικά κομμάτια και έχουν συνεργαστεί με γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές στην Ελλάδα, στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ύστερα από προτάσεις που δέχθηκαν, με τις γνωριμίες που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια στο Los Angeles, οι αδελφές Σπανομάρκου συζητούν για μεγάλα projects που υπόσχονται να φέρουν Αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, δρώντας ως πρέσβειρες της Ελλάδας στο εξωτερικό, στο θέμα της προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών.


[There are no radio stations in the database]