Τσαπανίδου: «Έθεσα εαυτόν στην κρίση του Τσίπρα μετά την ήττα»

26 Μαΐου 2023

Στα περί παραίτησής της από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές, αναφέρθηκε σε σημερινή της τηλεοπτική συνέντευξη, η Πόπη Τσαπανίδου.

«Δεν έθεσα καμία παραίτηση στη διάθεση του προέδρου, αλλά αμέσως μετά το αποτέλεσμα, στην πρώτη διάσκεψη που κάναμε για να δούμε πώς πήγαν τα πράγματα, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου, όπως νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνει στη θέση μου κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και αντιλαμβάνεται ότι φέρει κομμάτι της ευθύνης», ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Δεν έπρεπε να εκδοθεί… silver alert για μένα», σχολίασε.

Η Πόπη Τσαπανίδου, αναφέρθηκε στη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «μια οδυνηρή ήττα που μας πίκρανε», αφού «δεν περιμέναμε τέτοιο αποτέλεσμα».

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα η Πόπη Τσαπανίδου έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας «Όταν υφίστασαι μια τέτοια ήττα, μπαίνεις σε ένα πένθος. Έχεις δώσει ένα κομμάτι του εαυτού σου και βλέπεις ότι έχασες. Το δεύτερο ή το τρίτο στάδιο του πένθους είναι ο θυμός. Σε κάποιες περιπτώσεις οι αντιδράσεις είναι ανθρώπινες και αναμενόμενες».

«Παραδεχόμαστε τα όποια λάθη έχουμε κάνει και από ότι φαίνεται ήταν και μπόλικα λάθη. Δεν καταφέραμε να πείσουμε για το πρόγραμμα μας, δεν αναφερθήκαμε σε αυτό με σαφήνεια, αφήσαμε να χαθούμε σε έναν θόρυβο που με δική μας ευθύνη δημιουργήθηκε. Ήταν στρατηγικό μας λάθος η απλή αναλογική, ενώ πιστεύουμε στην απλή αναλογική. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μπήκαμε στην προεκλογική μάχη,. Πιστέψαμε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα συστρατευθούν σε αυτό», ανέφερε.

«Η ΝΔ έβαζε μπροστά την σταθερότητα, εμείς βάζαμε την αλλαγή, η οποία φαίνεται πως δεν έπεισε», επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην εισαγωγική τοποθέτηση της.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα των δηλώσεων του Νίκου Ξυδάκη για «σύνδρομο της Στοκχόλμης» σε μέρος των ψηφοφόρων που επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία με την Πόπη Τσαπανίδου να κάνει λόγο για «ανθρώπινες αντιδράσεις» τις οποίες, όπως είπε, «σε ανθρώπινο επίπεδο τις δικαιολογώ».

«Σας είπα, είμαστε σε μια περίοδο που είμαστε σοκαρισμένοι, μουδιασμένοι και έχει ο κόσμος μέσα του έναν θυμό, είναι ανθρώπινες αντιδράσεις» είπε αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου ενώ στην παρατήρηση «ακούνε και οι πολίτες κυρία Τσαπανίδου» η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας «δεν είναι σωστές δηλώσεις αυτές απλά σε ανθρώπινο επίπεδο τις δικαιολόγω»


[There are no radio stations in the database]