Σε καταστολή ο 8χρονος που είδε την δολοφονία της μητέρας του

24 Μαΐου 2023

Σε καταστολή παραμένει ο 8χρονος αυτόπτης μάρτυρας της ασύλληπτης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής, όταν ο 36χρονος πατέρας του πυροβόλησε και σκότωσε την 39χρονη μητέρα του, μπροστά στα έντρομα μάτια του παιδιού – τραυματίζοντας και τον ίδιο– και έπειτα έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, το μικρό αγόρι εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με καλό οξυγόνο και έχοντας ωστόσο διαφύγει τον κίνδυνο.

Το παιδί σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές του GRTimes υποβλήθηκε σε χειρουργείο, καθώς έφερε βαθύ τραύμα από τα σκάγια μεταξύ του αγκώνα και της παλάμης, ενώ είναι πολύ πιθανό να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση, καθώς εκτιμάται ότι έχουν απομείνει θραύσματα και στο πρόσωπο του.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εξεταστεί από ΩΡΛ, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση του.

Σε ετοιμότητα η ομάδα παιδοψυχολόγων του Νοσοκομείου

Πάντως περισσότερη ανησυχία προκαλεί στην οικογένεια και τους γιατρούς η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, το οποίο βίωσε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, ικανό να του αφήσει ανεπούλωτο ψυχικό τραύμα.

Θυμίζουμε ότι ο 8χρονος μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, καθώς όπως έγινε γνωστό, περπατούσε για ώρες μέσα στα αίματα, δίπλα στις σορούς των γονιών του.

Όπως επισημαίνουν στο GRTimes πηγές από το νοσοκομείο, η ομάδα ψυχολογική στήριξης, αποτελούμενη από παιδοψυχολόγους βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να παρέχει ψυχολογική βοήθεια στο παιδί, σε δεύτερη φάση, αφού ξυπνήσει από την καταστολή και ολοκληρώσει τα επιβεβλημένα χειρουργεία.

Μαρτυρικός ο θάνατος της 39χρονης

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής που διενεργήθηκε χθες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης η 39χρονη δέχθηκε τέσσερις βολές από κυνηγετική καραμπίνα.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η 39χρονη βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Έφερε τραύματα στο πρόσωπο, στην πλάτη, στον τράχηλο, στον ώμο και στη δεξιά μασχάλη. Κατά πληροφορίες, υπέστη τρώση καρδιάς και είχε μεγάλη απώλεια αίματος από τη ρήξη του πνεύμονα, ενώ ο θάνατός της προκλήθηκε από τα συνδυαστικά τραύματα που έφερε και τη βαριά θωρακική κάκωση.

Η άτυχη γυναίκα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να αμυνθεί βάζοντας τα χέρια στο πρόσωπό της, ενώ ο δράστης και αυτόχειρας φαίνεται να την κυνήγησε για να την «αποτελειώσει» στο παιδικό δωμάτιο, μπροστά στα μάτια του 8χρονου γιου τους.  Ο ανήλικος υπέστη τραυματισμό από τα θραύσματα της καραμπίνας.


[There are no radio stations in the database]