Εκλογές 2023: Μισή ώρα κράτησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο – Κάλπες στις 25 Ιουνίου

24 Μαΐου 2023

Περίπου μισή ώρα κράτησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη σύσκεψη, που έγινε σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, μετείχαν οι πέντε αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή που αναδείχθηκε την περασμένη Κυριακή και στόχος της ήταν να διαπιστωθεί η αδυναμία συγκρότησης νέας κυβέρνησης.

Πλέον στη μία το μεσημέρι λαμβάνει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο κ. Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου- αρχαιότερος στην ηγεσία ανώτατου δικαστηρίου και να ορκισθεί αύριο Πέμπτη, ώστε μεθαύριο να ορκισθεί και το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο με το οποίο η χώρα θα πάει στις νέες εκλογές, στις 25 Ιουνίου με εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.

Η βουλή «της μιας μέρας» θα ορκισθεί την Κυριακή και την επομένη το πρωί θα εκλεγεί προεδρείο της. Η διάλυση αυτής της βουλής θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας και από εκείνη τη στιγμή η χώρα θα βρεθεί και πάλι επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι πολίτες δεν θα βάλουν σταυρό προτίμησης σε υποψηφίους, καθώς θα γίνουν με λίστα- με βάση τη σειρά που κατέλαβαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.


[There are no radio stations in the database]