Εκλογές: Οι νύφες, οι γαμπροί και οι αγρότες με τα γαϊδούρια που πήγανε στην κάλπη

23 Μαΐου 2023

Καθυστερήσεις, νύφες, γαμπροί, γαϊδούρια και κομματικές τούρτες είναι κάποια από τα πολλά ευτράπελα που είδαμε στις εκλογές 2023.

Μάλιστα σε αρκετά εκλογικά κέντρα υπήρξαν προβλήματα με την εφορευτική επιτροπή, αφού τα μέλη που κλήθηκαν δεν εμφανίστηκαν. Παράδειγμα είναι ότι το εκλογικό κέντρο που ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη άνοιξε με καθυστέρηση, αφού άργησε να φτάσει στο χώρο ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Και αυτά δεν ήταν τα μοναδικά ευτράπελα αυτών των εκλογών

Γάμος και εκλογές μαζί

Σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν και περιπτώσεις δύο πολιτών, οι οποίοι συνδύασαν τις εκλογές με τον γάμο τους. Για παράδειγμα, στην Πάτρα γαμπρός με ροζ σακάκι έφτασε στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει και αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαίωμα πήρε τη μηχανή του και πήγε στην Εκκλησία.

Ακόμη, ένας γαμπρός στην Κρήτη πήγε πρώτα στο εκλογικό κέντρο και στη συνέχεια πήγε στην Εκκλησία για να παντρευτεί.

Κάποιοι θέλουν να πάνε ξανά στις κάλπες

Από τους ψηφοφόρους που βρέθηκαν στα εκλογικά κέντρα, κάποιοι έκλεψαν την παράσταση. Ειδικότερα, μια ηλικιωμένη στις Σέρρες, αφού ψήφισε, δήλωσε στις κάμερες ότι ελπίζει να είναι η τελευταία φορά που ασκεί τα εκλογικά της καθήκοντα.

Ένας άλλος ηλικιωμένος στην Πάτρα, δήλωσε ότι στα 92 του χρόνια έχει ψηφίσει σε πολλές εκλογές, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να ζήσει άλλα 100 χρόνια για να δει… προκοπή.

Υπάρχει όμως και ένας 98χρονος ψηφοφόρος στα Χανιά, ο οποίος είπε ότι ελπίζει να ψηφίσει σε μία ακόμη κάλπη.

Άλογα και γαϊδούρια στα ευτράπελα αυτών των εκλογών

Καβάλα στο άλογο έφτασε ένας ψηφοφόρος σε εκλογικό κέντρο στο Ναύπλιο. Μαζί του είχε και δύο γαϊδουράκια και, όπως ανέφερε, αυτή του η πράξη ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας.

Τούρτες κομμάτων και μπέρδεμα με τα ψηφοδέλτια

Στην Κοζάνη σε τοπικό αρτοποιό έχει στηθεί ένα άτυπο Exit Poll με τους πολίτες να δηλώνουν ανώνυμα τι ψήφισαν στις εκλογές. Σύμφωνα με το ιδιοκτήτη της επιχείρησης αυτή είναι μια παράδοση που κρατάει 20 χρόνια.

Στη Θεσσαλονίκη ένα ζαχαροπλαστείο έφτιαξε τούρτες με τα σήματα των κομμάτων που είχαν κερδίσει την είσοδο τους στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, έγιναν ανάρπαστες.

Η Πάτρα έγινε για άλλη μια φορά το επίκεντρο τον ευτράπελων στην σημερινή εκλογική διαδικασία. Στην πρώτη περίπτωση άνδρας ψηφοφόρος αφού πέρασε στο παραβάν, έκανε την επιλογή του, ωστόσο αντί να ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, το έριξε στα… σκουπίδια!

Στη δεύτερη περίπτωση, γυναίκα, εμφανίστηκε μπροστά στην κάλπη, έτοιμη να ρίξει το ψηφοδέλτιό της, το οποίο ωστόσο δεν είχε βάλει μέσα στον φάκελο.

Ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ σε σχολείο της Λάρισας

Απρόοπτο όμως σημειώθηκε και σε εκλογικό τμήμα της Λάρισας, όταν ένας ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το larissanet, ο ηλικιωμένος άνδρας επέλεξε το ασανσέρ για να ανέβει σε όροφο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου της πόλης. Για κακή του τύχη όμως, προέκυψε βλάβη στο ασανσέρ με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική απεγκλωβίζοντας τον ηλικιωμένο.


[There are no radio stations in the database]