Τέσσερις προτάσεις για εξόρμηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από τον Χρήστο Λαρισαίο

20 Μαΐου 2023

Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα θα σας προτείνω τέσσερις προορισμούς για το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο, αυτό του Αγίου Πνεύματος.

Αξιοποιείστε την ευκαιρία για ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και καλοκαιρινή αίσθηση. Αν και ο Μάιος έχει έναν ανορθόδοξο χαρακτήρα φέτος όσον αφορά τον καιρό, περιμένουμε να μας  αποζημιώσει ο Ιούνιος δίνοντας μας την ευκαιρία να ζήσουμε όμορφες καλοκαιρινές ιστορίες.

Πόσο όμορφες είναι αυτές οι ανέμελες καλοκαιρινές ιστορίες γεμάτες από μουσική, ήλιο, βουτιές στη θάλασσα και καλοκαιρινούς έρωτες. Όλοι έχουμε μια ή και περισσότερες ιστορίες να διηγηθούμε από τα καλοκαίρια μας.

Έχετε παρατηρήσει πως οι περισσότερες όμορφες εμπειρίες μας, έχουν να κάνουν με την εξοχή την περίοδο των καλοκαιρινών μας διακοπών;

Εάν ναι, σας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ακόμα καλοκαιρινή εμπειρία, ταξιδεύοντας σε έναν από τους παρακάτω  προορισμούς.

Έδεσσα

Ξεκινάω από την πανέμορφη και φιλόξενη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την αγαπημένη Έδεσσα. Η πόλη του νερού και της φύσης με τον διάσημο καταρράκτη Κάρανο, αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για αυτό το τριήμερο. Η περιοχή λόγω του έντονου υδάτινου στοιχείου κατέχει τεράστιο φυσικό πλούτο και προσφέρει αρκετές ανάσες δροσιάς το καλοκαίρι.

Μπορείτε να επισκεφτείτε όλα της τα αξιοθέατα αγοράζοντας την city card με μόλις 5 ευρώ. Μην παραλείψετε τη μοναδική εμπειρία στο μύλο των γεύσεων, του νερού και των πέντε αισθήσεων, στο ερπετάριο και στο σπήλαιο πίσω από τον κεντρικό καταρράκτη.

Μια βόλτα στο ποιο γραφικό σημείο της Έδεσσας το Βαρόσι, θα σας χαρίσει όμορφες αναμνήσεις καθώς κάνετε ένα πέρασμα από την ιστορία της αρχαίας Έδεσσας γνωρίζοντας τον Βυζαντινό της πλούτο και τον αρχοντικό της χαρακτήρα. Εάν είστε λάτρεις της λαογραφίας, η επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο θα σας φανεί εποικοδομητική και πλούσια σε πληροφορίες.  Το περπάτημα στα σοκάκια του Βαροσίου, στην αρχαία αγορά και το « φρύδι» της πόλης που έχει θέα τη λίμνη Βεγορίτιδα είναι ότι πρέπει για να γεμίσετε με όμορφες εικόνες την ψυχή σας και φυσικά τη φωτογραφική σας συλλογή.

Τέλος, μια επίσκεψη στο τοξωτό γεφύρι της Έδεσσας γνωστό ως «κιουπρί» και μία εξερεύνηση στον υδροβιότοπο Άγρα θα σας ενθουσιάσει. Η Έδεσσα αποτελεί ωστόσο έναν από τους οικονομικότερους προορισμούς και αν ταξιδέψετε εκεί θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι. Έχει επίσης πολύ φιλόξενο κόσμο, πεντανόστιμο φαγητό και πανέμορφα καταλύματα για διαμονή.

Ντολτσό Καστοριάς

Παραμένω στη Βόρεια Ελλάδα και σας ταξιδεύω λίγα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, στο γραφικό και πανέμορφο Ντολτσό Καστοριάς. Εάν σας αρέσει το πέτρινο στοιχείο και οι γραφικοί δρόμοι το Ντολτσό είναι αυτό που χρειάζεστε. Απέχει περίπου τρία λεπτά από το κέντρο της Καστοριάς και πρόκειται για την παλιά της συνοικία.

Διαθέτει μια μεγάλη κεντρική πλατεία, πολλά λιθόστρωτα σοκάκια και έντονο βυζαντινό στοιχείο που συναντάται στους ιερούς ναούς της περιοχής. Η πλούσια βλάστηση και το φυσικό του στοιχείο προσφέρουν δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη λίστα σας πρέπει να προστεθούν το λαογραφικό μουσείο και το μουσείο Μακεδονικού αγώνα. Στο Ντολτσό θα δείτε όμορφες εικόνες μέσα στα σοκάκια του και τα παραδοσιακά του σπίτια.

Η αίσθηση που νιώθεις καθώς βρίσκεσαι  σε ένα τόσο ήρεμο μέρος γεμάτο φύση αλλά και γραφικά σοκάκια είναι αξεπέραστη και θεωρώ πως προσφέρεται για παρέες και για ρομαντικά ζευγάρια. Εάν και είναι πολύ μακριά από την Αθήνα, είναι πολύ οικονομικά και τα καταλύματα είναι άνετα και καθαρά.

Μεθώνη

Ταξιδεύοντας προς την Πελοπόννησο, σας προτείνω την Μεθώνη. Είναι ένας ακόμα εξαιρετικός προορισμός και αποτελεί την πριγκίπισσα της Πελοποννήσου με το μοναδικό της στολίδι το κάστρο της. Συνδυάζει φύση, θάλασσα και την αίγλη μιας επαρχιακής κωμόπολης.

Ωστόσο χαρακτηρίζεται από την τεράστια παραλία της με την αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της. Εάν σκέφτεστε τις πρώτες σας βουτιές επιλέξτε τη με κλειστά μάτια! Θα βρείτε αρκετές ψαροταβέρνες για φαγητό, φιλόξενο κόσμο και όμορφες πανσιόν και ξενοδοχεία για τη διαμονή σας.

Μην ξεχάσετε να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία επισκέπτοντας το νησί Σαπιέτζα που βρίσκεται απέναντι από τη Μεθώνη. Σε αυτό θα σας βοηθήσει ο καπετάνιος Νίκος Χιώτης  με την ψαρόβαρκά του! Θα σας ξεναγήσει στο νησί, θα σας γνωρίσει τις παραλίες του και θα σας σταματήσει κοντά στη φωλιά μιας φώκιας που έρχεται να γεννήσει κάθε χρόνο εκεί.

Σίγουρα η εμπειρία θα σας φανεί αξέχαστη, ειδικά αν συνοδευτεί και με τις πρώτες σας βουτιές. Το μέρος είναι ιδανικό για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες. Μην το σκέφτεστε! Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και ξεκινήστε.

Μονεμβασιά

Τελευταίος προορισμός είναι η πανέμορφη Μονεμβασιά στο νομό Λακωνίας. Το ενετικό κάστρο της με τα πανέμορφα σοκάκια, τα αναρριχητικά καλλωπιστικά φυτά, τα γραφικά παραδοσιακά μαγαζάκια και η απέραντη θέα στο Μυρτώο πέλαγος μαγνητίζουν το επισκέπτη. Η αλήθεια είναι πως η διαμονή στο κάστρο είναι ακριβότερη σε σχέση με τους προηγούμενους προορισμούς, όμως η εμπειρία θα σας αποζημιώσει. Τα μοναδικά αρχοντικά καταλύματα σας προσφέρουν πολυτέλεια, χαλάρωση και άνεση.

Στο κάστρο θα βρείτε νυχτερινή διασκέδαση στα μοναδικά μπαράκια με την υπέροχη θέα και φυσικά θα γευτείτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ στα εστιατόρια του. Περιηγηθείτε σε όλα τα σημεία της καστροπολιτείας, στο κανόνι, την κεντρική πλατεία της κάτω πόλης, απολαύστε το καφεδάκι σας στα πετρόχτιστα ανακαινισμένα καφέ με θέα το απέραντο γαλάζιο και το δροσερό αεράκι  και μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την άνω πόλη με τη μαγευτική θέα.

Εάν βρεθείτε με την αγαπημένη σας ή τον αγαπημένο σας, σίγουρα θα ζήσετε μοναδικές στιγμές ιδιαίτερα αν πετύχετε μια βραδιά με έναστρο ουρανό και φεγγαράδα. Προχορώντας προς τα άκρα της κάτω πόλης θα συναντήσετε την Παναγία Χρυσαφίτισσα. Στον περίγυρο σας δίνεται η ευκαιρία να δείτε το κάστρο πανοραμικά, να βγάλετε εξαιρετικές φωτογραφίες και να αγναντέψετε την θέα που ξεδιπλώνεται μπροστά σας.

Τέλος, σας προτείνω να καταλήξετε στο σημείο ένωσης της Μονεμβασιάς με την καστροπολιτεία και σε αυτή τη μοναδική παραλία να απολαύσετε μια βραδινή βουτιά στη θάλασσα.

Σημαντικό tip, η Μονεμβασιά αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για μια ονειρεμένη και ξεχωριστή πρόταση γάμου!

Αυτές ήταν οι τέσσερις προτάσεις μου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όπως λέω πάντα, κάθε ταξίδι είναι μια καινούργια εμπειρία, δημιουργεί αναμνήσεις, αναζωογονεί και γεμίζει την καρδιά και το μυαλό μας. Εύχομαι η είσοδος του καλοκαιριού να έχει αγάπη, έρωτα και όμορφες στιγμές.

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μεθεπόμενο Σάββατο με συνέντευξη φωτογράφου.

Έως τότε μείνετε συντονισμένοι στον Νο1 διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, τον planetwebradio.gr.


[There are no radio stations in the database]