Άγρια επίθεση 25 χούλιγκαν με σιδερογροθιές και στυλιάρια σε ανήλικους

19 Μαΐου 2023

Τρεις συλλήψεις στη Νέα Ερυθραία για επίθεση με οπαδικά κίνητρα σε ανήλικους, τραυματίζοντάς τους. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της Τετάρτης (17.05.2023) στη Νέα Ερυθραία συνελήφθησαν ένας 16χρονος, ένας 19χρονος και ένας 20χρονος για άγρια επίθεση σε ανήλικους για οπαδικούς λόγους.

Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για «ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού».

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της Τετάρτης, 17 Μαΐου, ομάδα περίπου 25 ατόμων κινούμενοι με αυτοκίνητο και δίκυκλα, προσέγγισαν δύο νεαρούς στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, ένας εκ των οποίων ανήλικος που φορούσε μπλούζα με διακριτικά ομάδας.

Ακολούθως, επιτέθηκαν εναντίον του, τραυματίζοντας τον με σιδερογροθιά, ενώ παράλληλα τους εξύβριζαν.

Αφού οι παθόντες κατάφεραν να απομακρυνθούν, η ομάδα επιτέθηκε πάλι σε τέσσερα άτομα, από τα οποία οι 3 ανήλικοι, που ήταν στην ίδια παρέα.

Τους πλησίασαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλες και κράνη, κρατώντας ξύλινα στυλιάρια, μαχαίρια και τσεκούρι και αφού τους ρώτησαν τις οπαδικές τους προτιμήσεις τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους, και έκλεψαν το κινητό του ενός.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που έσπευσαν κοντά στο σημείο των επιθέσεων εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, όπου οι επιβαίνοντες φορούσαν κουκούλες και στη θέα των αστυνομικών οι οδηγοί τους πάτησαν γκάζι.

Λίγο αργότερα, όμως, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ξύλινο στυλιάρι,
  • Ξύλινο ρόπαλο,
  • Μεταλλική τσιμπίδα,
  • Κεραία αυτοκινήτου,
  • 2 κουκούλες τύπου full face,
  • Μπλούζα με κουκούλα και
  • Σπρέι.

Στη συνέχεια, τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς και έπειτα στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, όπου ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στις επιθέσεις και συνελήφθησαν.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν ήδη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.


[There are no radio stations in the database]