Υπουργείο Εργασίας: Η επιστροφή του νόμου Κατρούγκαλου θα έφερνε τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές

18 Μαΐου 2023

Στην «ανάλυση» των συνεπειών για τους ελεύθερους επαγγελματίες αν εφαρμοζόταν όσα είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για τις ασφαλιστικές εισφορές προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας οι ελευθέροι επαγγελματίες θα πληρώνουν «έως και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς».

«Συγκεκριμένα τυχόν επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου θα σημάνει την κατάργηση των μειώσεων στις εισφορές που εφήρμοσε η σημερινή κυβέρνηση, απαλλάσσοντας χιλιάδες επαγγελματίες από τις καταστρεπτικές επιβαρύνσεις που επέβαλε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα και πίνακα με τις αυξήσεις των εισφορών που προκύπτει με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

nomos-katrougalou

«Αποκαλύπτεται μέρος όσων θα μας περίμενε αν τυχόν επέστρεφε με κάποιον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά που λέει έχουν τεράστιο κόστος και θα διαλύσουν και την οικονομία και τους πολίτες στην Ελλάδα. Για να πραγματοποιηθούν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα πρέπει να διευρυνθεί το έλλειμμα και να γίνει γιγαντιαίο το χρέος – οπότε θα ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα και θα ξαναέρθει πάλι το ΔΝΤ στην Ελλάδα – ή θα πρέπει να αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές όπως είχε την ειλικρίνεια να πει ο κ. Κατρούγκαλος με αποτέλεσμα να τσακιστούν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, η μεσαία τάξη» σημείωσε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.


[There are no radio stations in the database]