Νέα Ζηλανδία: Συνελήφθη ένας ύποπτος για τη φονική πυρκαγιά σε hostel

18 Μαΐου 2023

Η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε την εμπρηστική επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους σε hostel της πρωτεύουσας για εργαζόμενους και ευάλωτα άτομα.

Ο άνδρας θα παρουσιαστεί ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ουέλινγκτον αύριο Παρασκευή, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει άλλες «πιο σοβαρές κατηγορίες».

«Η έρευνα συνεχίζεται», αλλά κανείς άλλος δεν αναζητείται σε σχέση με την υπόθεση, ανέφερε η αστυνομία.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, φλόγες τύλιξαν το Loafers Lodge, ένα κατάλυμα 92 δωματίων που φιλοξενούσε σε τέσσερις ορόφους εργαζόμενους και ευάλωτα άτομα στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον.

Τα δύο πρώτα πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια νωρίτερα σήμερα.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν έξι πτώματα αλλά η μερική κατάρρευση της στέγης στον τελευταίο όροφο τους εμπόδισε να ερευνήσουν ολόκληρο το κτίριο. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγάλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα όσους έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντιόν Μπένετ. «Αυτή είναι μια απίστευτα δύσκολη στιγμή για όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία, ειδικά για εκείνους που ακόμη περιμένουν νέα από τα αγαπημένα τους πρόσωπα».


[There are no radio stations in the database]