Formula 1: Το Grand Prix της Ίμολα ματαιώθηκε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών

17 Μαΐου 2023

Η κακοκαιρία που πλήττει την Εμίλια Ρομάνια “χτύπησε” και την Formula 1. Το ιταλικό Grand Prix της Ίμολα δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (21/05).

Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια στη Formula 1, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 21 Μαΐου στην πίστα της Ίμολα.

Η Formula 1, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου της Ιταλίας (ACI) και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Άντζελο Στίκι Νταμιάνι, αποφάσισε να μη διεξαχθεί ο αγώνας, προκειμένου να μην ασκηθεί επιπλέον πίεση στην περιοχή που πλήττεται από τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες έχουν προκαλέσει θύματα και ζημιές.

Το κύμα κακοκαιρίας που μαίνεται στην Εμίλια-Ρομάνια πλήττει και την Ίμολα. Η πλημμύρα του ποταμού Σαντέρνο, ο οποίος ρέει κοντά στην πίστα, κρίθηκε ότι θέτει σε κίνδυνο το Grand Prix και έτσι αποφασίστηκε η ματαίωσή του.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport”, τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια ώστε να βρεθεί άλλη ημερομηνία για τη μεταφορά του αγώνα, κάτι που δείχνει αμφίβολο.

«Μπορώ να πω ότι κατά 99% ο αγώνας θα επιστρέψει το 2026, μετά την επέκταση της σύμβασης» πρόσθεσε ο Στίκι Νταμιάνι στο πρακτορείο LaPresse.


[There are no radio stations in the database]