Συζυγοκτονία στα Τρίκαλα: «Ήθελε να φύγει και τη σκότωσε», συγκλονίζει η κόρη του θύματος

17 Μαΐου 2023

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας αναβίωσε χθες μια φρικτή υπόθεση συζυγοκτονίας, με θύμα 50χρονη. Η δολοφονία έγινε το 2020, σε χωριό στα Τρίκαλα. Τρία χρόνια μετά, με δάκρυα στα μάτια, η 35χρονη κόρη της άτυχης γυναίκας μιλά για την τραγωδία.

Ο 63χρονος σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, στις 18 Αυγούστου του 2020, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τρεις φορές και σκότωσε την τότε 50χρονη σύζυγό του, στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων.

Ο δράστης βρέθηκε και πάλι, σήμερα, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοφορία.

Παρούσα στον τρίτο και θανατηφόρο πυροβολισμό της γυναίκας – σύμφωνα με το larissanet.gr – ήταν η 35χρονη κόρη της. Όπως κατέθεσε την Τρίτη, στο δικαστήριο, το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου του 2020, έτρωγε μαζί με τον σύντροφό της και τους γονείς της και αφού τελείωσαν, η μητέρα της πήγε να ξαπλώσει στον καναπέ και η ίδια κατέβηκε στο ισόγειο.

Μόλις άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό ανέβηκε πάλι πάνω και αφού άκουσε και τον δεύτερο, μπήκε μέσα στο δωμάτιο.

Ο πατέρας της είχε μόλις πυροβολήσει την ξαπλωμένη στον καναπέ γυναίκα του, στο χέρι και το πόδι. Στη συνέχεια, μπροστά στην κόρη του πυροβολεί και τρίτη φορά την άτυχη γυναίκα Αμέσως μετά, πηγαίνει στην κουζίνα και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα μαχαίρι, φωνάζοντας «δεν θα ζήσω ούτε εγώ». Αφού δεν τα κατάφερε, βγήκε στο μπαλκόνι και ψέλλισε – σύμφωνα με την κόρη του – «ήθελε να φύγει και τη σκότωσα».

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αποδέχτηκε την πράξη του, αλλά τόνισε πως όταν έγινε δεν ήταν σε καλή ψυχική κατάσταση και ζήτησε συγνώμη.

Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούνιο του 2021 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 26 Μαΐου.


[There are no radio stations in the database]