Χειμάρρα: Νίκησε στις εκλογές ο Φρέντι Μπελέρης – Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους υποστηρικτές του

15 Μαΐου 2023

Σκηνές πανηγυρισμών καταγράφονται έξω από εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα, καθώς ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης επικράτησε, τελικά, του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Γκιόργκι Γκόρο.

Ο Φρέντι Μπελέρης που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, έδινε μάχη σώμα με σώμα από την πρώτη κάλπη μέχρι και την τελευταία την 36η. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ομογενείς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, ενώ πολλοί τραγουδούσαν και τον εθνικό ύμνο.

Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έκανε την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και κατάφερε να προσπεράσει και να κερδίσει τον Γκόρο.

Νωρίτερα το πρωί, είχαν προηγηθεί επεισόδια και μάλιστα λόγω της έντασης για κάποια λεπτά σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Στο δήμο Φοινίκης νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 τοις εκατό των ψήφων έναντι 29 τοις εκατό αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του. Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80 τοις εκατό των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημητράκης Τόλης.


[There are no radio stations in the database]