Σκέρτσος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ»

15 Μαΐου 2023

Ως «παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου «εξαιτίας της τακτικής που ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να προσπαθεί να οδηγήσει τον χώρο αυτό προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το χώρο αυτό που έχει το προνόμιο να βρίσκεται μεταξύ δύο μεγάλων κομμάτων».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Άκης Σκέρτσος εξήγησε ότι «το ΠΑΣΟΚ γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της τακτικής που ακολουθεί ο κ. Ανδρουλάκης να προσπαθεί να οδηγήσει τον χώρο αυτό προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το χώρο αυτό που έχει το προνόμιο να βρίσκεται μεταξύ δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί ο πρωθυπουργός «κόβει» κάθε γέφυρα συνεννόησης με το «ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη», όπως λέει, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Κυρίως, λόγω της στάσης που έχει κρατήσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και σε επίπεδο συνεργασιών, αλλά και ως προς τη στήριξη ή την ψήφιση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για να πάνε τη χώρα μπροστά».

Πρόσθεσε, επίσης, πως «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παίρνει κάθετη θέση ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον κύριο Μητσοτάκη, τον αρχηγό του πρώτου κόμματος με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα, θεωρούμε και ελπίζουμε αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα της κάλπης. Μας λέει ότι δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός της χώρας ο πολιτικός που θα επιλεγεί από τους πολίτες. Τότε, εκεί προφανώς μπαίνει μια πολύ καθαρή κόκκινη γραμμή και νομίζω ότι σταματά και κάθε συζήτηση για συνεργασίες. …Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει κάνει κάποιες πολύ σαφείς επιλογές».

Στη συνέχεια, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τον διαχωρισμό «του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη» από τον κόσμο που το ψηφίζει και ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Υπάρχει όντως ο κόσμος που ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ με τον οποίο η ΝΔ, τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα στα χρόνια της πολιτικής τοξικότητας και της έντασης, είχε συμπορευτεί σε κρίσιμες στρατηγικές επιλογές της χώρας. Συνομιλούσε. Υπάρχουν και κάποιες επιλογές που έχουν γίνει, για παράδειγμα, όπως ο αποκλεισμός του κόμματος Κασιδιάρη, όπου κι εκεί υπήρξε μια συμπόρευση. Σε αυτούς απευθυνόμαστε».


[There are no radio stations in the database]