Ο Γιώργος Τσίπρας για παραβατικότητα, χωματερή, Ναυπηγεία και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτ. Αττική – On air απάντηση σε Άδωνι για επενδύσεις “Κοροϊδεύουν τον κόσμο”

9 Μαΐου 2023

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, παραχώρησε σήμερα το πρωί στον δημοσιογράφο Αναστάση Ατζάμπο, ζωντανά απο το studio του Planet Webradio, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Τσίπρας.

Αναστάσης Ατζάμπος - Γιώργος Τσίπρας
Αναστάσης Ατζάμπος – Γιώργος Τσίπρας

Στο πρώτο σκέλος της εκπομπής ο κύριος Τσίπρας εξήγησε τους λόγους και τα κριτήρια της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Δυτική Αττική, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα και απάντησε και στις μικρές αντιδράσεις από μερικούς ψηφοφόρους για το ζήτημα της εκπροσώπησης των υποψηφίων.

Στην συνέχεια, έγινε αναφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κατοίκων της, που έφεραν πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ στην Εκλογική Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής και αναφέρθηκε και στο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι στον Δήμο Φυλής ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και την μεγαλύτερη διαφορά με 15.3% απο την ΝΔ το 2019.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα πολλά προβλήματα που φέρνει η έξαρση της παραβατικότητας στην περιοχή, ένα ζήτημα εξέχουσας σημασίας για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

Η Δυτική Αττική είναι εγκαταλελειμμένη εντελώς εδώ και πολλές δεκαετίες και αντιμετωπίζετε πάγια ως η πίσω αυλή της Αθήνας. Πρέπει να καταλάβει το κράτος και η κυβέρνηση ότι δεν είμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας, γιατί δεν υπάρχουν πολίτες Β’ κατηγορίας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Τσίπρας.

Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, όπως το επεισόδιο που συνέβη στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων με τον ξυλοδαρμό ιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού από Ρομά και δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κύριο Τσίπρα για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή αντίστοιχων επεισοδίων στο μέλλον.

Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να υπάρξει η πολιτική βούληση, ώστε να λυθούν τα υπαρκτά προβλήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας που υπάρχουν στην περιοχή“.

Στο τελευταίο κομμάτι της συνέντευξης του τέθηκαν ερωτήματα για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την χωματερή και το σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων και απάντησε για τα φωτοβολταϊκά που όπως είπε “δεν θα κλείσουν τα φωτοβολταϊκά την χωματερή” αλλά και ερωτήματα για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει κάποια Γενική Γραμματεία ή ένα Υφυπουργείο Συντονισμού που θα λειτουργεί αποκλειστικά για την Δυτική Αττική.

Εν κατακλείδι, ο κύριος Τσίπρας απάντησε και σε ερωτήσεις για το κέντρο Logisistics που έρχεται στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου, τις ελλείψεις σχολικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που όπως τόνισε χαρακτηριστικά “η κυβέρνηση άργησε να εφαρμόσει το μνημόνιο συνεργασίας που είχαμε υπογράψει 4 χρόνια” ενώ απάντησε on air και στην ανάρτηση που ανέβασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης -κατά την διάρκεια της συνέντευξης- για το κείμενο του για τις επενδύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και τις επενδύσεις επί ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ναι ανέφερα ότι εμείς είχαμε περισσότερες επενδύσεις σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την ΝΔ αλλά ουσιαστικά με αυτά που λένε για τις επενδύσεις της Google, κοροϊδεύουν τον κόσμο“.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:


[There are no radio stations in the database]