Μητσοτάκης: «Δεν αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά για συναινέσεις»

7 Μαΐου 2023

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης για τη σταθερότητα της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα. Όπως εξηγεί, «δεν αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά για συναινέσεις» και ξεκαθαρίζει πως «εάν η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, θα λάβω την διερευνητική εντολή».

Μιλώντας για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει απορρίψει «σιωπηλά» δύο προσκλήσεις του ώστε να συναντηθούν. Επιπλέον, όπως είπε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, διακηρύττει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, αλλά κάποιος «άγνωστος Χ» τον οποίο θα επιλέξει εκείνος και θα είναι ένα πρόσωπο που κανείς δεν γνωρίζει και θα αποκαλύψει ο ίδιος όταν το θελήσει.

«Ομολογώ ότι δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι διαπιστώνει κάποιες προγραμματικές συγκλίσεις, όμως σε κρίσιμα θέματα υπάρχουν σημαντικές διαφορές, δίνοντας ως παράδειγμα το άρθρο 16 που αφορά την Παιδεία. Ο πρωθυπουργός, επέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τις αλλαγές για το συγκεκριμένο άρθρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε και στην διακυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας ότι έπληξε τους συνταξιούχους. Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στις περικοπές των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου.

Ανέδειξε από την πλευρά του τη συνέπεια λόγων και έργων αυτής της τετραετίας. Ο πρωθυπουργός στέκεται στους στόχους της επόμενης ημέρας με έμφαση στην Υγεία, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τη στεγαστική πολιτική για τους νέους και την αναμόρφωση του κράτους.

«Ξέρουμε τώρα ακόμα καλύτερα τι να αλλάξουμε και πώς να το κάνουμε, σημειώνει και προσθέτει «όταν μιλώ για δεύτερη εντολή στην προκοπή, αυτό εννοώ ότι θα συνεχίσουμε οπλισμένοι με περισσότερη πείρα αλλά και μεγαλύτερη ορμή στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει» αναφέρει.

Αναφορικά τέλος με τα ελληνοτουρκικά δηλώνει ότι εφόσον ο λαός τού εμπιστευτεί ξανά και πάλι το τιμόνι της χώρας, θα επιδιώξει μια απευθείας προσωπική επαφή με τη νέα ηγεσία της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου για τη μία και μόνη διαφορά, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.


[There are no radio stations in the database]