Νάπολι: Επτά τραυματίες στους πανηγυρισμούς για τον τίτλο – Θάνατος 26χρονου οπαδού και διευκρίνιση από τον νομάρχη

5 Μαΐου 2023

Η ομάδα της Νάπολι κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια μετά την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Ουντινέζε, “κλειδώνοντας” μαθηματικά τον τίτλο και ακολούθησε ένα ατελείωτο… πάρτι στην πόλη του ιταλικού νότου, που όμως έφερε και “παρατράγουδα” για οπαδούς. Τραυματισμοί και ένας θάνατος που όμως δεν σχετίζεται με το “πάρτι” που στήθηκε.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Νάπολη, κατά τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Νάπολι, για την κατάκτηση του τίτλου στη Serie A.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “La Repubblica”, ένας 26χρονος άνδρας φέρεται να τραυματίστηκε από πυροβολισμούς -κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το πρωτάθλημα- και στη συνέχεια άφησε την τελευταία του πνοή. Λίγο μετά το θάνατό του, φίλοι και συγγενείς του θύματος προκάλεσαν ζημιές στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα, στο νοσοκομείο “Καρντερέλι”.

Μιλώντας όμως στο δημόσιο ραδιόφωνο RAI, ο νομάρχης της Νάπολης Κλαούντιο Παλόμπα ανέφερε ότι το περιστατικό δεν είχε “καμία σχέση με τους εορτασμούς”.

Η αστυνομία ερευνά τον θάνατο, είπε ο Παλόμπα, προσθέτοντας ότι από τους επτά ανθρώπους που τραυματίστηκαν τη νύχτα, κάποιοι τραυματίστηκαν από πυροτεχνήματα.

Το ξέφρενο πάρτι αναμενόταν ευρέως στη Νάπολη για την κατάκτηση του «Scudetto» και οι αρχές είχαν λάβει πολλά μέτρα για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τους κινδύνους για τη δημόσια τάξη.


[There are no radio stations in the database]