ΑΠΘ: Μνημείο για τους φοιτητές που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

5 Μαΐου 2023

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους φοιτητές που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έγιναν το πρωί της Παρασκευής (5/5) στο ΑΠΘ έξω από το κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο οποίο είναι γραμμένα τα ονόματα των φοιτητών που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα έκαναν μέλη φοιτητικών συλλόγων τονίζοντας ότι «δύο μήνες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη οι συμφοιτητές σας δεν σας ξεχνάμε».

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρίσκονταν 13 φοιτητές από το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ και το ΔΙΠΑΕ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν συγγενείς των αδικοχαμένων φοιτητών ορισμένοι εκ των οποίων δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Η οργή μας και η θλίψη μας εκφράστηκαν μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις», αναφέρουν οι φοιτητές επισημαίνοντας παράλληλα ότι «καταφέραμε να γίνουμε η φωνή των νεκρών και κάναμε ξεκάθαρο πως το δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε, αλλά και πως δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα».


[There are no radio stations in the database]