Στην Intrakat δύο προβληματικά αντιπλημμυρικά έργα της Ανατολικής Αττικής

2 Μαΐου 2023

Στην Intrakat κατέληξαν τα δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα για τη διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου και του ρέματος Αγίου Γεωργίου στην Ανατολική Αττική. Τα δύο έργα είχαν μεγάλα θέματα με τις εν εξελίξει εργολαβίες τους, καθώς είχαν διαλυθεί το 2022.

Το πρώτο έργο το είχε αναλάβει η Ελληνική Υδροκατασκευή με ποσοστό έκπτωσης 60,1% και στις 9 Νοεμβρίου 2020 υπέγραψε τη σχετική σύμβαση. Η εργολαβία διαλύθηκε με απόφαση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας (ΕΥΔΕ Κατασκευής Υδραυλικών Λιμενικών Υποδομών) στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Φωτο: Shutterstock

Στις 30 Νοεμβρίου 2022 υπήρξε έγγραφο της «ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ INTRAKAT – ΤΕΚΑΛ Α.Ε.», για την αποδοχή της πρόσκλησης/πρότασης για την εκτέλεση του έργου του θέματος και την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών Προσωρινού Αναδόχου. Το σχήμα αναλαμβάνει το έργο με ποσοστό έκπτωσης 51,67%.

Το έργο είχε αρχική διάρκεια τους 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο αφορά στη διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου. Αποτελεί ένα ουσιαστικό έργο υποδομής για την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, διότι αποτελεί τον βασικό αποδεκτή όμβριων λεκάνης απορροής, έκτασης 204 km2, του κεντρικού τμήματος Ανατολικής Αττικής, που εκτείνεται νότια του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ανατολικά του ορεινού όγκου του Υμηττού και μέχρι την παραλία του Ευβοϊκού.

Το ρέμα Αγίου Γεωργίου

Το δεύτερο έργο είχε συμβασιοποιηθεί στις 26 Ιουλίου 2021 με ανάδοχο την Ελληνική Υδροκατασκευή με ποσοστό έκπτωσης 53,07%, αλλά οι εργασίες δεν προχώρησαν με αποτέλεσμα, ένα σχεδόν χρόνο αργότερα, στις 20 Ιουνίου 2022 να διαλυθεί η εργολαβία.

Η συνέχεια για το υπουργείο ΥΠΟΜΕ ήταν με έγγραφο στις 16 Νοεμβρίου 2022 να καλέσει τη δεύτερη μειοδότρια, που ήταν η Intrakat  η οποία αποδέχθηκε με έγγραφο της στις 30 Νοεμβρίου την ανάληψη του έργου.

Με το από 8 Δεκεμβρίου 2022 πρακτικό έγιναν δεκτά τα δικαιολογητικά βάσει των οποίων η Intrakat αναλαμβάνει με ποσοστό έκπτωσης 52,14% το έργο.

Το έργο αφορά στη διευθέτηση του ρέματος Αγ. Γεωργίου Ανατολικής Αττικής, από Χ.Θ.0+824 (ανάντη της συμβολής ποτ. Ερασίνου) έως Χ.Θ.8+161 (συμβολή ρεμάτων Καλυβίων και Κουβαρά. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πιο συγκεκριμένα η Γ.Γ.Υ. – Γ.Δ.Υ.ΛΙ.Κ.Υ. – Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19).

Το κόστος του έργου ήταν 15,5 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 12,5εκατ.ευρώ).


[There are no radio stations in the database]