Η Μπαρτσελόνα εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ισπανικό πρωτάθλημα

2 Μαΐου 2023

Ένα plan B ετοιμάζει η Μπαρτσελόνα, σε περίπτωση που τιμωρηθεί από τις ισπανικές αρχές και την UEFA για την υπόθεση με τις πληρωμές στον αρχιδιαιτητή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της καταλανικής εφημερίδας Sport, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι αισιόδοξη για την περίφημη υπόθεση «Νεγκρέιρα», που αφορά τις πληρωμές που έκαναν στον πρώην αρχιδιαιτητή, ωστόσο οι Καταλανοί προετοιμάζονται και για το κακό σενάριο.

Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα εξετάζουν το σενάριο η ομάδα να συμμετέχει σε διασυλλογική διοργάνωση εκτός Ευρώπης, πιθανότατα στην Ασία, αν υπάρξει τιμωρία από την UEFA.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει εξεταστεί από τους «μπλαουγκράνα» ακόμα και το ενδεχόμενο να φύγει η Μπαρτσελόνα από το ισπανικό πρωτάθλημα και να πάει σε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αν τιμωρηθεί στην Ισπανία!

H υπόθεση «Νεγκρέιρα»

Πριν από λίγες εβδομάδες η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο στόχαστρο, καθώς απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος των πρώην προέδρων της, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ, καθώς και του πρώην αντιπροέδρου διαιτητών Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, για τα αδικήματα της διαφθοράς, της παραβίασης εμπιστοσύνης και των ψευδών επιχειρηματικών στοιχείων.

Οι Καταλανοί κατηγορούνται ότι προσέλαβαν τον Νεγκρέιρα «για να ευνοήσει την ομάδα στη λήψη αποφάσεων των διαιτητών».

Ο Νεγκρέιρα εμφανίζεται να έλαβε 7 εκατομμύρια ευρώ από την Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια, αλλά από το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, δεν προκύπτουν στοιχεία για επιρροή αποτελεσμάτων σε αγώνες της, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ.


[There are no radio stations in the database]