Δολοφονία Καραϊβάζ: Συνδρομή της Europol στον εντοπισμό συνομιλιών

2 Μαΐου 2023

Στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζητήθηκε η συνδρομή της Europol από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να «σπάσουν» τις συνομιλίες που έκαναν οι εμπλεκόμενοι, μέσω διαδικτύου. Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα -δύο αδέρφια 40 και 48 ετών τα οποία απολογούνται την Τετάρτη ενώ αναζητούνται ακόμα δύο φυσικοί αυτουργοί, αλλά και το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία.

Την ίδια ώρα οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα κίνητρα της δολοφονίας και τον ηθικό αυτουργό ενώ εξετάζεται και η σύνδεσή τους με τη δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι. Πληροφορία που όσο περνάνε οι μέρες δείχνει να έχει μεγάλο βάρος καθώς μπορεί να αποκαλύψει τη σύνδεση των φερόμενων ως δραστών με ανθρώπους της νύχτας.

Για το νέο νέο κύκλο ερευνών που αρχίζει μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο» ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. Ειδικών Φρουρών: «Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου, δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη».

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών συνεχίζει την έρευνα για να διαλευκανθεί το κίνητρο των εκτελεστών αλλά για και την ταυτοποίηση του εντολέα της επίθεσης. «Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, δηλαδή αυτός που λένε «στην πιάτσα», αυτός που έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Άνοιγμα» διαδικτυακών εφαρμογών

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έβαλε στο μικροσκόπιο τις σχέσεις 49χρονου υπεύθυνου του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, από το οποίο φέρονται να αγοράστηκαν τα επιχειρησιακά τηλέφωνα των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ίδιο κατάστημα είχαν αγοραστεί κάρτες sim από άτομο που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών και το οποίο αναφέρεται στη δικογραφία για τη δολοφονία Καραιβάζ, χωρίς όμως σε αυτή την περίπτωση να είναι κατηγορούμενος. Ο υπεύθυνος του καταστήματος φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις και με άτομο που μνημονεύεται στη δικογραφία αλλά δεν είναι κατηγορούμενος.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφουν τις έρευνες οι Αρχές – Συνδρομή της Europol στον εντοπισμό συνομιλιών

Όπως έγινε γνωστό οι δράστες είχαν αντιληφθεί ότι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση κάτι που προκύπτει από την προσπάθεια του 40χρονου να δημιουργήσει άλλοθι για το πώς βρέθηκε το φορτηγάκι της εταιρείας που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο στην περιοχή της δολοφονίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, λίγο πριν τη σύλληψή του ο 40χρονος συνομιλεί με τη μητέρα του επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν του αδερφού του στον Άλιμο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γνώριζε ότι μπορεί να παρακολουθείται το τηλέφωνό του και προσπαθούσε να χτίσει άλλοθι.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν συντάκτης του αστυνομικού ρεπορτάζ και είχε μακρά πορεία σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Δούλευε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star και ήταν διαχειριστής ενημερωτικής σελίδας.

ertnews.gr


[There are no radio stations in the database]