Πέτσας σε Planetwebradio: “Το κράτος να μην είναι συνέταιρος στην τσέπη του πολίτη”

1 Μαΐου 2023

Για τον Όσκαρ, ένα miniature poodle που σήμερα είναι ο οικογενειακός σκύλος, το νομοσχέδιο για τα ζώα, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τη διαδρομή του από τον ιδιωτικό τομέα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου μίλησε στον planetwebradio.gr και την εκπομπή Pet Cast με τον Θεοδόση Παπανδρέου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Ο Όσκαρ είναι ο σκύλος μας. Έχουμε μια παράδοση με κατοικίδια στο σπίτι μας, ήταν μια επιλογή μετά από επτά χρόνια από τότε που χάσαμε την Ορι. Φέρνει χαρά και ζωντάνια στο σπίτι μας».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κάποιες φορές τον έχει μαζί του εξήγησε πως «το κατοικίδιό μας είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Μας συντροφεύει και στις δραστηριότητες μας. Όπου μπορούμε τον έχουμε μαζί μας».

«Με την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού ανέλαβα πολύ σημαντικές θέσεις» σχολίασε αναφερόμενος στη διαδρομή από το Μέγαρο Μαξίμου έως το υπουργείο Εσωτερικών. «Δεν έχω παράπονο από ευθύνες στην πλάτη μου. Ελπίζω ο κόσμος να αναγνωρίζει ότι όλο αυτό που πήγα να κάνω από τις θέσεις που μου εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός πως έφερε έργο».

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα ζώα το πιο δύσκολο έργο που απαίτησε σύνθεση απόψεων και ισορροπίες. «Όταν προχωρήσαμε είχαμε στο μυαλό μας πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Αν θυμηθεί κανείς την προσπάθεια Τσιρώνη επί ΣΥΡΙΖΑ και τις προσπάθειες του Θοδωρή Λιβάνιου επί δύο χρόνια να το ξεκολλήσει» εξήγησε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Επιχειρησιακό Σχέδιο που προβλέπεται και θα οδηγήσει στα επόμενα βήματα ακόμα και στις απαραίτητες τροποποιήσεις του νόμου. Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα οι πρώτες αλλαγές αναμένονται το 2024.

Αναφερόμενος στην καθολική στείρωση ή στην επιλογή του DNA διευκρίνισε ότι με την υπογραφή της υπουργική απόφασης ολοκληρώνεται η δευτερογενής νομοθεσία. Ο Αναπληρωτής Υπουργός άφησε ανοιχτό παράθυρο για την αναγνώριση της γονιδιακής ταυτοποίησης που έχει γίνει σε τρίτα εργαστήρια για μια μεταβατική περίοδο.

«Δεν είμαστε για πανηγυρισμούς, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα» σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας για το νομοθετικό πλαίσιο. «Όπου υπάρχει περιθώριο βελτίωσης θα το κάνουμε» συμπλήρωσε ενώ για τις ελληνικές φυλές άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για νέες προβλέψεις.

Ακούστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο τεχνοκρατικό του προφίλ σε συνδυασμό με την πολιτική του ιδιότητα περιγράφοντας τα βήματά του από τις σπουδές τους έως την θητεία του στο εξωτερικό και την επιστροφή το 2012 οπότε και βρέθηκε απέναντι από την τρόικα διαπραγματευόμενος για τα οικονομικά της χώρας. «Είμαι περήφανος γιατί κατάφερα πολλά πράγματα όπως τις μειώσεις φόρων» όπως στην εστίαση. «Πιστεύω πολύ στη μείωση των φόρων. Δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος στην τσέπη του πολίτη» τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικός και αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με απτά αποτελέσματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον συνολικό σχεδιασμό της χώρας ώστε κάθε ένας να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει και που.

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητά του στην Ανατολική Αττική εξήγησε πως για εκείνον ήταν αυτονόητη η επιλογή της περιφέρειας αυτής εξηγώντας πως «αυτός είναι ο τόπος μου που αγαπώ και ζω, είμαι δημότης Διονύσου, εδώ τα παιδιά μου πήγαν σχολείο. Εχω κάθε ενδιαφέρον να πηγαίνει ο τόπος μου μπροστά. Και έχει τεράστιες προοπτικές η Ανατολική Αττική η οποία τα επόμενα χρόνια θα έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».  

Ακούστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης: 


[There are no radio stations in the database]