Το Mini που θα ήθελε να είναι Aston Martin

29 Απριλίου 2023

Τα κλασικά Mini Cooper είναι πλέον πολύτιμα και όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση μπορούν να πουληθούν σε αρκετά υψηλές τιμές. Το Mini όμως που σχεδίασε η Tickford διεκδικεί άνετα τον τίτλο του πιο ακριβού Mini που μπορεί να αγοράσει κανείς αφού η ιστορία του περιλαμβάνει Πρίγκιπες και πετροδόλαρα.

Το Mini 1000 HLE του 1984 πρόσφατα εμφανίστηκε σε δημοπρασία του οίκου Bonhams και η ιστορία του είναι αρκετά ενδιαφέρουσα – και ακριβή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bonhams το αυτοκίνητο αγοράστηκε πριν από σχεδόν 30 χρόνια από Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος εμπλέκεται με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσική αερίου. Το αυθεντικό Mini στη συνέχεια παραδόθηκε στον βελτιωτικό οίκο Tickford ο οποίος είναι γνωστός για τη συνεργασία του με την Aston Martin.

Η Tickford αρχικά ασχολήθηκε με την εξωτερική εμφάνιση του Mini τοποθετώντας μια μαύρη μάσκα εμπρός, ένα χαρακτηριστικό σπόιλερ και έφερε σε διαφορετικά σημεία τους προβολείς. Η οροφή επανασχεδιάστηκε από μαύρο βινύλιο και τοποθετήθηκαν μεγαλύτεροι τροχοί μέσα σε μεγαλύτερους θόλους, ενώ το αυτοκίνητο βάφτηκε με ειδική βαφή.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Τα καθίσματα έγιναν ειδική παραγγελία από την Recaro με κόκκινο δέρμα και το ταμπλό απέκτησε ξύλινη επένδυση σε συνδυασμό με κόκκινο δέρμα, ενώ τοποθετήθηκε ηχοσύστημα της Clarion. Ο Πρίγκηπας παράγγειλε επίσης το Mini να είναι δεξιοτίμονο, πιθανότατα για να μπορεί να το οδηγήσει στην Ευρώπη, ενώ δεν έγινε γνωστό αν αναβαθμίστηκε ο αυθεντικός κινητήρας των 45 ίππων.

Το Mini 1000 HLE by Tickford κόστισε σχεδόν 180.000 ευρώ (τωρινή τιμή) στον Πρίγκηπα για να κατασκευαστεί όπως ήθελε. Το αυτοκίνητο είχε χαθεί για περισσότερα από 30 χρόνια πριν πέσει ξανά στα χέρια της Bonhams και να βγει τελικά σε δημοπρασία. Μένει να δούμε πόσο θα φτάσει η τιμή του ιδιαίτερου αυτού Mini.


[There are no radio stations in the database]