Μάχη για την επωνυμία «Έλληνες» στον Άρειο Πάγο μεταξύ Κασιδιάρη και Μιχάκη

28 Απριλίου 2023

Μάχη γίνεται στον Άρειο Πάγο, μεταξύ Κασιδιάρη και Μιχάκη, για την επωνυμία «Έλληνες».

Από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου εξετάζονται οι εκατέρωθεν πρόσφυγες του Δημήτρη Μιχάκη, του κόμματος «Έλληνες», και του Ηλία Κασιδιάρη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες».

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Μιχάκης έχει καταθέσει προσφυγή σε βάρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη. Και ο τελευταίος έχει καταθέσει προσφυγή σε βάρος του Δημήτρη Μιχάκη.

Ο Δημήτρης Μιχάκης ζητάει να απαγορευθεί η χρήση της επωνυμίας “Έλληνες” από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ακόμη, ο Δημήτρης Μιχάκης ζητάει να αφαιρεθεί η επωνυμία “Έλληνες” από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και όπου άλλου έχει αναρτηθεί ή δημοσιευθεί από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και ο ιδρυτής του “Εθνικού Κόμματος Έλληνες” με ανακοίνωσή του στα μέσα ενημέρωσης να αναγνωρίσει ότι το κόμμα “Έλληνες” υφίσταται από το έτος 2012 με ιδρυτή τον Δημήτρη Μιχάκη.

Την ίδια στιγμή, ο Ηλίας Κασιδιάρης επικαλείται ότι το κόμμα “Έλληνες” έχει σήμα που προσιδιάζει με αυτό της Βεργίνας, ότι δεν έχει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα, και κατά συνέπεια είναι προσχηματική η δήλωση συμμετοχής του στις εκλογές και τέλος ότι δεν έχει τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία 200 υπογραφές.


[There are no radio stations in the database]