Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στο Σουδάν

28 Απριλίου 2023

Μετά το ξέσπασμα της βίας στο Σουδάν, η Επιτροπή διέθεσε 200.000 ευρώ για άμεση βοήθεια και πρώτες βοήθειες σε άτομα που τραυματίστηκαν ή εκτίθενται σε υψηλό κίνδυνο στo Χαρτούμ και σε άλλες πληγείσες περιοχές.

Όπως, επισημαίνει η Κομισιόν, η χρηματοδότηση της ΕΕ υποστηρίζει τη Σουδανική Ερυθρά Ημισέληνο με πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες εκκένωσης και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, βοηθώντας περίπου 70.000 ανθρώπους σε περιοχές όπως το Χαρτούμ, το Βόρειο Κορντοφάν, το Νότιο Νταρφούρ και το Βόρειο Νταρφούρ. Παραρτήματα της Ερυθράς Ημισελήνου σε 13 άλλες πολιτείες θα λάβουν υποστήριξη για να αυξήσουν την ετοιμότητά τους. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής συνεισφοράς της ΕΕ στο Ταμείο Έκτακτης Αντιμετώπισης Καταστροφών (DREF) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς επανέλαβε την έντονη καταδίκη του για τις μάχες και κάλεσε και τα δύο μέρη να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση με άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια το ιατρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική αρωγή.

«Προτρέπω σθεναρά για πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, την προστασία των πολιτών και την ασφάλεια των εργαζομένων στην ανθρωπιστική βοήθεια, των εγκαταστάσεων και των περιουσιακών στοιχείων, ώστε να μπορούν να παρέχουν επείγουσα βοήθεια στους πληγέντες» σημείωσε.


[There are no radio stations in the database]