ΟΣΕ: Ξήλωσαν καλώδια χαλκού αξίας 22.000 ευρώ από το δίκτυο του οργανισμού

28 Απριλίου 2023

Μια σπείρα επτά Ελλήνων, οι δύο από τους οποίους είναι ανήλικοι, κρυβόταν πίσω από την λεηλασία του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ σε περιοχή της Θήβας, από το οποίο είχαν ξηλώσει καλώδια χαλκού συνολικής αξίας 22.000 ευρώ προκαλώντας σημαντική ζημιά και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των συρμών.

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι μια διερχόμενη αμαξοστοιχία είχε προκαλέσει την πτώση ενός τμήματος των καλωδίων ηλεκτροκίνησης στο έδαφος, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022 και είχαν αρπάξει καλώδια χαλκού μήκους περίπου 250 μέτρων. Από την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Θηβών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των επτά δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά δημόσιας περιουσίας και παρακώλυση συγκοινωνιών που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Ξήλωσαν σωλήνες από δημοτική εγκατάσταση

Άμεσα ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος δύο 69χρονοι “κυνηγοί” μετάλλων, οι οποίοι έκλεψαν την περασμένη Κυριακή και την Δευτέρα δυο σωλήνες από τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων. Οι δράστες συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Λουτράκι και μαζί τους συνελήφθη ένας 45χρονος, καθώς οι σωλήνες βρέθηκαν στην επιχείρηση ανακύκλωσης που διατηρεί, με αποτέλεσμα να κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Για πολλοστή φορά έγιναν στόχος διάρρηξης οι αποθήκες της Αθλητικής Ένωσης Νεάπολης που βρίσκονται στο τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου “Περικλής Μελιδονιώτης” στο Λασίθι. Οι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές παραβιάζοντας τις πόρτες στους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου και έκλεψαν αθλητικό και βοηθητικό υλικό προπονήσεων, ακόμη και τα μπουκάλια με το νερό!


[There are no radio stations in the database]