«Ανοίγει» το σπίτι του Φρέντι Μέρκιουρι για να βγάλουν σε δημοπρασία πράγματά του

27 Απριλίου 2023

Το σπίτι του Φρέντι Μέρκιουρι στο Λονδίνο ήταν ανέγγιχτο από το θάνατό του, το 1991 και μετά. Σχεδόν 30 χρόνια δηλαδή είχε μετατραπεί σε… ναό αφιερωμένο στον frontman των Queen, έναν θρύλο της ροκ.

Τώρα, όσα βρίσκονται στο σπίτι του Φρέντι Μέρκιουρι, από τα εκθαμβωτικά σκηνικά κοστούμια και τους χειρόγραφους στίχους του τραγουδιστή των Queen έως τους πίνακες και τα όμορφα αντικείμενα που συλλέχθηκαν στα ταξίδια του, θα βγουν σε δημοπρασία.

Πριν πωληθούβ, όμως, θα παρουσιαστούν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Μεταξύ των αντικειμένων είναι ένα στέμμα στο πρότυπο του στέμματος του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο θα φορέσει ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στη στέψη του και ο συνοδευτικός μανδύας από κόκκινο βελούδο, ψεύτικη γούνα και στρας.

Ο Μέρκιουρι φόρεσε τον μανδύα για την τελική ερμηνεία του «God Save the Queen», με την οποία έκλεισε η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στο Knebworth, το 1986.

Χειρόγραφοι στίχοι του τραγουδιού «We are the Champions», του σημαντικότερου ύμνου των Queen που τραγουδήθηκε από φανατικούς θαυμαστές σε ζωντανές εμφανίσεις εκτιμάται ότι θα πωληθούν έως και 300.000 αγγλικές λίρες.

Το σπίτι του Μέρκιουρι, στο Κένσινγκτον, το Garden Lodge ήταν το καταφύγιό του από την επιδεικτική δημόσια προσωπικότητά του και το διακόσμησε με έργα τέχνης, όπως βικτωριανούς πίνακες και δημιουργίες καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, έργα από γυαλί και ιαπωνική τέχνη και υφάσματα.

Ο Μέρκιουρι άφησε το Garden Lodge και το περιεχόμενό του στη Μέρι Όστιν, μια από τις πιο στενές και έμπιστες φίλες του. «Εδώ και πολλά χρόνια, είχα τη χαρά και το προνόμιο να ζω περιτριγυρισμένη από όλα τα υπέροχα πράγματα που ο Φρέντι εντόπισε και τόσο αγάπησε. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η ώρα να πάρω τη δύσκολη απόφαση να κλείσω αυτό το πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο στη ζωή μου….» ανέφερε η Όστιν.

Η κύρια έκθεση με τα περίπου 1.500 έργα τέχνης και αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι από το Gardne Lodge θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί του οίκου Sotheby’s του Λονδίνου τον Αύγουστο και θα διαρκέσει έως τα 77α γενέθλια του Μέρκιουρι.

Θα ακολουθήσουν έξι δημοπρασίες τον Σεπτέμβριο.


[There are no radio stations in the database]