Εκλογές: Απειλεί με μηνύσεις ο Βελόπουλος μετά τις καταγγελίες Μυλωνάκη

26 Απριλίου 2023

Σε δικαστικό επίπεδο φαίνεται ότι θα εξελιχθεί το επόμενο «επεισόδιο» στους κόλπους της Ελληνικής Λύσης μετά την απόφαση που πήρε ο Βελόπουλος να οδηγήσει στην έξοδο, λίγο πριν τις εκλογές, δύο από τους βουλευτές του με την δικαιολογία ότι δεν δέχθηκαν την… πρότασή του να είναι υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες για να αποδείξουν έτσι την αγάπη τους προς το κόμμα.

Μιλώντας, δε, ο ίδιος στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης για να απαντήσει στις βαριές καταγγελίες κυρίως του Αντώνη Μυλωνάκη, δεν κρατήθηκε από το να εκφράσει την «αυτοκρατορική» του στάση αναφερόμενος στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο λέγοντας «ξέρει ο Βελόπουλος τι λέει, δεν παραληρώ, ούτε λέω ψέματα».

Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Βελόπουλος όταν ρωτήθηκε πολλάκις αν υπάρχουν αποδείξεις για όσα καταγγέλλει περί αποστασίας ο ίδιος αρκέστηκε να παραπέμψει στην δικαισούνη λέγοντας, μεταξύ άλλων, «ακούω πέντε ημέρες αστειότητες δεν απάντησα γιατί δεν απαντάω σε ύβρεις και συκοφάντες, έχει παρέμβει η δικαιοσύνη, τώρα αρχίζουν τα γλέντια, έχει γίνει μήνυση όχι από μένα (σ.σ. σε βάρος του Αντώνη Μυλωνάκη».

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Μυλωνάκης σημειώνει πως δεν του έχει επιδοθεί καμία μήνυση από τον Κυριάκο Βελόπουλο ή την «Ελληνική Λύση», προαναγγέλλει ωστόσο πως και ο ίδιος θα καταθέσει μήνυση κατά όσων τον ενέπλεξαν σε σενάρια χρηματισμού και αποστασίας. «Η αλήθεια θέλει θυσίες. Πάντα στην ζωή μου πορεύτηκα με γνώμονα την αλήθεια, την Παναγία και την αγάπη του κόσμου. Δεν προδίδω τις ιδέες μου. Ανθρωποι που έστησαν αυτή τη σκευωρία σε βάρος μου, πετώντας λάσπη και συκοφαντίες θα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος του Θεού και των ανθρώπων» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τα 500 ευρώ, ο Μπάιντεν και οι έλεγχοι

Ο κ. Βελόπουλος ρωτήθηκε στον ΑΝΤ1 και για την καταγγελία Μυλώνακη σχετικά με τα 500 ευρώ «μαύρα» που έδινε κάθε μήνα στην Ελληνική Λύση και δεν απάντησε παρά αρκέστηκε να πει «κι εγώ έδινα κάθε μήνα στον Μπάιντεν 10.000 ευρώ, Είναι θέμα δικαιοσύνης πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ρωτήθηκε και για τα περί «εγκληματικής οργάνωσης» και απάντησε ότι «θα διαφυλάξω να αποκαλείς εγκληματική οργάνωση ένα κόμμα. Δεν θα αφήσω κανέναν να προσβάλεις τους ψηφοφόρους, θα τους πάμε αίμα με τον νόμο».

Όσον αφορά το αν στα ψηφοδέλτια θα υπάρχουν Χρυσαυγίτες, όπως κατήγγειλε ο Αντώνης Μυλωνάκης, και πάλι δεν έδωσε απόλυτα αρνητική απάντηση αρκούμενος στο «θα μου επιτρέψετε να μην απαντώ σε ανοησίες. Εξετάζονται ποινικά μητρώα, όλα. Υπάρχει ειδική επιτροπή, θα μου κάνουν εισήγηση και θα αποφασίσω. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ψηφοδέλτια».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε, ακόμα, ότι «προχθές ανακοινώθηκε το όνομα του Παύλου Σαράκη ως υποψήφιος, και την επόμενη ημέρα του ΚΕΦΟΜΕΠ του ζήτησε τα βίβλια του» προσθέτοντας ότι «εδώ και 16 μήνες έχω ελεγχθεί 12 φορές από το ΣΔΟΕ, χρησιμοποιούν παρακρατικές μεθόδους».

Κατέληξε, δε, ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας» μετά τις επερχόμενες εκλογές.


[There are no radio stations in the database]