Οι Metallica έκαναν το «ένα-δύο» σε UK Charts και Billboard

25 Απριλίου 2023

Ήταν σχεδόν δεδομένο ότι με την κυκλοφορία του εξαιρετικού “72 Seasons” στις 14 Απριλίου, οι Metallica θα κατακτούσαν την κορυφή των πωλήσεων σε πολλές χώρες.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα κατακτούσαν ταυτόχρονα την κορυφή σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Στα UK Charts τελικά βρέθηκαν στην πρώτη θέση μετά από 15 χρόνια και την κυκλοφορία του “Death Magnetic”, δεν συνέβη όμως το ίδιο στην πατρίδα τους.

Μετά τις συνεχόμενες πρωτιές των “Metallica” (1991), “Load” (1996), “Reload” (1997), “St. Anger” (2003), Death Magnetic (2008) και “Hardwired… Τo Self-Destruct” (2016), κατέκτησαν την δεύτερη θέση στο Billboard.

Στην κορυφή παρέμεινε για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα το “One Thing Αt Α Time” του τραγουδοποιού της country, Morgan Wallen.

Το ενδέκατο άλμπουμ των Metallica βρέθηκε ψηλά στο Top-10 δεκάδων χωρών, κατακτώντας την κορυφή μεταξύ άλλων σε Γερμανία, Γαλλία, Καναδά, Σουηδία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Το “72 Seasons” διατίθεται σε φυσική και ψηφιακή μορφή και αναμένεται να καταγράψει υψηλές πωλήσεις και στις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διάθεση των επίσημων video και για τα δώδεκα κομμάτια του “72 Seasons”, τα οποία πλέον βρίσκονται στο YouTube.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στην “M72 World Tour”, καθώς η περιοδεία με τις διπλές εμφανίσεις ξεκινάει μεθαύριο Πέμπτη 27 Απριλίου από το Άμστερνταμ.


[There are no radio stations in the database]