Όταν ο Τζιμ Κάρεϊ πήγε να υποδυθεί τον Σατανά

24 Απριλίου 2023

Θεϊκές δυνάμεις είχε αποκτήσει ο Τζιμ Κάρεϊ στην ταινία «Θεός για μία Εβδομάδα» του 2003, μέσα από τον ρόλο του Μπρους Νόλαν.

Την περιπέτεια ενός τηλεοπτικού ρεπόρτερ ακολουθεί η ταινία, ο οποίος θεωρεί τον Θεό υπεύθυνο για όλες τις κακοτυχίες του. Εκείνος τον επισκέπτεται και του δίνει τη θέση Του για μία εβδομάδα, ένα προνόμιο που ο Μπρους εκμεταλλεύεται εντελώς εγωιστικά, αδιαφορώντας αν οι πράξεις του κάνουν κακό στους άλλους.

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του φιλμ, ο Κάρεϊ ήταν προγραμματισμένο να πρωταγωνιστήσει σε μία ταινία με τον τίτλο «Brucifer», είδηση που δεν διέρρευσε στα περισσότερα από τα μέσα ενημέρωσης.

Η πλοκή ήθελε τον χαρακτήρα του Κάρεϊ να αποκτά αυτή τη φορά, τις δυνάμεις του Σατανά και να περνάει μια σειρά από δοκιμασίες, παρόμοιες με τη βιβλική ιστορία του Ιώβ.

καρεισ383

Σε συνέντευξή τους στο SYFY Wire, οι σεναριογράφοι Μαρκ Ο’Κιφ και Στιβ Κόρεν μοιράστηκαν άγνωστες πληροφορίες για την ιστορία του «Brucifer». Αποκάλυψαν ότι η ταινία θα ακολουθούσε τον Νόλαν, ο οποίος αμφισβητούσε τα πάντα και πάλι μετά το πέρασμά του ως Θεός, καθώς του δόθηκαν οι δυνάμεις του Σατανά. Αυτό θα τον οδηγούσε στην ανάσταση της Γκρέις, την οποία υποδύεται η Τζένιφερ Άνιστον από την πρώτη ταινία.

Ενώ οι σεναριογράφοι ήθελαν αρχικά η Γκρέις να επιστρέψει ως ο εαυτός της, ο Κάρεϊ πρότεινε να επιστρέψει ως ζόμπι, προτού επανέλθει στην αρχική της μορφή. Παρά την πρότασή τους στην Universal Pictures γύρω στο 2010, το Brucifer δεν γυρίστηκε ποτέ. Σύμφωνα με τον Κόρεν, θα ήταν μια “γιγαντιαία ταινία” και το στούντιο μπορεί να ήταν απρόθυμο να επενδύσει σε άλλη μια ταινία μετά την εισπρακτική αποτυχία του «Evan Almighty», το 2007.

karei_aniston

Παρά την αποτυχημένη προσπάθεια να γυριστεί το «Brucifer», και οι δύο σεναριογράφοι εξέφρασαν ότι πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Κάρεϊ, αγάπησαν την ιδέα της επιστροφής του Νόλαν ως Σατανάς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυριστεί η ταινία με την αρωγή υπηρεσιών streaming, που πλέον κυριαρχούν και στον τομέα των φιλμ.


[There are no radio stations in the database]