Σκυλακάκης: «Θα μας εκπλήξει τα επόμενα χρόνια η δυναμική της οικονομίας»

24 Απριλίου 2023

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι η δυναμική που έχει η ελληνική οικονομία αυτή την στιγμή, θα μας εκπλήξει στα επόμενα χρόνια.

Όπως εξήγησε, ένα μεγάλο κομμάτι των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης τώρα μπαίνουν, παρά πολλές ιδιωτικές επενδύσεις, ένα βουνό ολόκληρο – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – θα μπει στην οικονομία στα επόμενα δύο χρόνια και μαζί με την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μπορούν να κάνουν την ελληνική οικονομία, την οικονομία που θα ξεχωρίζει στην Ευρώπη την επόμενη τετραετία.

Ο κύριος Σκυλακάκης επισήμανε ότι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσα στον επόμενο χρόνο αρχίζει η εφαρμογή των μέτρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων είναι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και η υποχρέωση να έχεις on line δελτίο αποστολής, για όλα τα αγαθά που διακινούνται.

Τόνισε ότι στην αντιμετώπιση του προβλήματος μπαίνει ενεργά και η ΑΑΔΕ καθώς και το ηλεκτρονικό τιμολόγιο.

Επισήμανε ότι η χώρα μας πριν μερικά χρόνια ήταν δεύτερη η τρίτη στην φοροδιαφυγή, με μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε αξιόλογη μείωση.

Όπως δήλωσε από τα περίπου τέσσερα δισ. ευρώ το 2019, πέσαμε κάτω από τα 3 δισ το 2021 σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Κομισιόν.


[There are no radio stations in the database]