e-katanalotis: Σε εφαρμογή το «Καλάθι της Ενέργειας» – Τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου

22 Απριλίου 2023

Σε εφαρμογή τίθεται το Καλάθι της Ενέργειας, μια πρωτοβουλία σύμφωνα με την οποία τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e- katanalotis.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο σημειώθηκε μεσοσταθμική μείωση 7%, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών επιδοτήσεων από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Μιλώντας για το Καλάθι της Ενέργειας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι στον πίνακα αποτυπώνονται οι μειώσεις μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Γεωργιάδης: Πολύ σοβαρές μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

«Από αυτή τη στιγμή ξεκινάει στον e-Καταναλωτή η παρουσίαση για το «Καλάθι της Ενέργειας. Συγκεκριμένα ανεβάσαμε σε συγκριτικό πίνακα τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών τιμολογίων για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, όπου αποτυπώνονται πολύ σοβαρές μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανά εταιρεία και μπορείτε και εσείς να δείτε και συγκριτικά τις εταιρείες μεταξύ τους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Για τις τιμές του μηνός Μαΐου, όπου φαίνεται υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελαφρά επίσης μείωση των τιμών, θα έχουμε την τελική ανάρτηση μετά και την κρατική επιδότηση που θα αποφασίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαθανάσης επεσήμανε: «Η εφαρμογή e-Καταναλωτής είναι η μοναδική κρατική εφαρμογή στην Ευρώπη, με την οποία σε πραγματικό χρόνο μπορούμε να λαμβάνουμε τα δεδομένα από όλα τα στοιχεία που έχουν τα σούπερ μάρκετ. Πλέον θα μπορούν οι καταναλωτές να βρίσκουν και τα τιμολόγια που έχουν οι πάροχοιηλεκτρικής ενέργειας-πάνω από 16 εταιρίες και πάνω από 43 συμβόλαια θα μπορούν να συγκρίνουν μηνιαίως και να επιλέγουν την καλύτερη προσφορά.

Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός και βεβαίως, θα μπορεί η κάθε μια και ο καθένας να αλλάζει πάροχο, επιλέγοντας τη φτηνότερη τιμή χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος».


[There are no radio stations in the database]