Γιάννα Τερζή: Αποκάλυψε το αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπωρεί

22 Απριλίου 2023

Η Γιάννα Τερζή πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει για το αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπωρεί χωρίς όμως να προβεί περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μέσα από τα stories της στο Instagran η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως ταλαιπωρείται από κνίδωση και δημοσίευσε μια φωτογραφία, όπου έδειξε τα σημάδια στα πόδια της.

«Τα αυτοάνοσα τα ξέρετε; Ε αυτό. Κνίδωση», έγραψε χαρακτηριστικά η Γιάννα Τερζή.

Gianna_Terzi_Aftoanoso

Τι είναι η κνίδωση
Η κνίδωση είναι μια αλλεργική αντίδραση του δέρματος σε διάφορα εξωτερικά ή εσωτερικά ερεθίσματα. Τα ερεθίσματα αυτά προκαλούν την εμφάνιση ενός χαρακτηριστικού εξανθήματος, το οποίο περιγράφεται επιστημονικά με τον όρο «πομφός», μία υπέγερση του δέρματος, με πιο έντονο κόκκινο χρώμα περιφερικά και πιο αχνό στο κέντρο της βλάβης.

Ο όρος κνίδωση προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «κνίδη» που σημαίνει τσουκνίδα, ακριβώς επειδή η επαφή της τσουκνίδας με το δέρμα προκαλεί παρόμοια αντίδραση στο ανθρώπινο δέρμα. Λόγω του πόνου που συχνά προκαλεί σε τένοντες και αρθρώσεις, ασθενείς με κνίδωση συχνά αναζητούν ορθοπεδική αντί για δερματολογική βοήθεια, η οποία και είναι αναποτελεσματική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.


[There are no radio stations in the database]