Απο το Police On Line συγκέντρωναν στοιχεία για τα θύματα οι επίορκοι αστυνομικοί της εγκληματικής οργάνωσης

21 Απριλίου 2023

Απο το Police On Line φαίνεται ότι συγκέντρωναν τα στοιχεία για τα θύματα – πελάτες της εγκληματικής οργάνωσης, οι επίορκοι αστυνομικοί. Ο ένας στο αρχηγείο της αστυνομίας και οι τέσσερις σε υπηρεσίες της Άμεσης Δράσης.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Υπηρεσίας, μετά απο απόρρητη έρευνα δύο ετών, σχημάτισαν μια δικογραφία 2.500 σελίδων και ένα διαβιβαστικο 300 σελιδων το οποιο απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων και των αναλύσεων που πέντε ημέρες μετά, οι αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο για να ασκηθούν διώξεις και να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Μια υποομάδα της οργάνωσης, είχε συνάψει σχέσεις με μεγάλη ομάδα μπράβων του Πειραιά, η οποια αναλάμβανε να συνετίσει τους πελάτες – θύματα της μαφιόζικης συμμορίας, όταν εκείνοι διαμαρτύρονταν γιατί έχασαν τα λεφτά τους.

Μια δεύτερη υποομάδα, αποτελούμενη απο επίορκους αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούσαν, ο ένας στο αρχηγείο και οι τέσσερις σε υπηρεσίες της Άμεσης Δράσης, ανελάμβαναν να μπαίνουν στο Police On Line και να συγκεντρώνουν στοιχεία για πελάτες – θύματα της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, ανελάμβαναν να συγκεντρώνουν στοιχεία για κινήσεις-έρευνες της Αστυνομίας αλλά και καταγγελίες που γίνονταν σε υπηρεσίες αυτής.

Στη δικογραφία, περιλαμβάνονται συνολικά 64 μέλη, ανάμεσα τους ένας απότακτος αστυνομικός, πέντε εν ενεργεία και ένα αρχηγικό μέλος το οποίο απεβίωσε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας. Αρχηγός, σύμφωνα με την δικογραφία, είναι 50χρόνος γνωστός γνώριμος των αρχών για απάτες και οικονομικά εγκλήματα, ο οποίος τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, είχε στήσει ένα εγκληματικό δίκτυο σε όλη τη χώρα, μέσω του οποιου έκανε τοκογλυφίες, διακίνηση ναρκωτικώνόπλωνεκβιασμούςξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και άλλες βρωμοδουλειές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναμένονται οι πρώτες συλλήψεις καθώς θα ολοκληρωθεί από τις εισαγγελικές αρχές η ανάγνωση και αξιολόγηση της δικογραφίας.


[There are no radio stations in the database]