Καιρός: Επιστροφή της αστάθειας από το Σάββατο με καταιγίδες και στην Αττική

20 Απριλίου 2023

Επιστροφή θα έχουμε στην έντονη αστάθεια του καιρού από το ερχόμενο Σάββατο με καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και στην Αττική.  

Η αστάθεια μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει κυρίως τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Τα χαρακτηριστικά της αστάθειας αυτής της εποχής είναι η έντονη τοπικότητα, οι έντονοι κεραυνοί, το χαλάζι ή και ο μεγάλος όγκος νερού που πέφτει σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως  χτες στο νομό Αττικής όπου κεραυνός έπεσε στην περιοχή του Αμαρουσίου – ευτυχώς χωρίς συνέπειες – , ενώ πολύ νερό έπεφτε στο βόρειο βορειοανατολικό κομμάτι την ίδια ώρα που λίγο πιο νότια και δυτικά επικρατούσε ακόμη και ήλιος.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, και σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου αναμένεται να διατηρηθεί ο άστατος καιρός με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στην κεντρική, ανατολική και βόρεια χώρα. Πιο αναλυτικά, από τις μεσημβρινές ώρες όμβροι, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα βόρεια του νομού.

Στους προγνωστικούς χάρτες, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 12:00 – 15:00 και 15:00 – 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης 20 Απριλίου.

kairos-METEO-KAIROSPEMPTI-PASXA
KAIROSPEMPTI-PASXA

[There are no radio stations in the database]