Ο Έρικ Κλάπτον ανακοίνωσε το Crossroads Guitar Festival 2023

19 Απριλίου 2023

Ο Έρικ Κλάπτον ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Κιθάρας Crossroads 2023. που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στο Crypto.com Arena.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει φτασμένους blues-rock κιθαρίστες, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους που είναι ταλαντούχοι .

crossroads2023lineup

Στην εκδήλωση πρόκειται να εμφανιστούν ο Eric Clapton και επίσης οι: Joe Bonamassa, Doyal Bramhall II, James Bullard, Jerry Douglas, Andy Fairweather Low, Samantha Fish, Sonny Landreth, Pedro Martins, John McLaughlin, Del McCoury Band, Roger McGuinn, Keb’ Mo’, Ariel Posen, Eric Gales, Vince Gill, Buddy Guy, Ben Haggard, Sierra Hull, Christone “Kingfish” Ingram, The Bros. Landreth, Robbie Robertson, Kurt Rosenwinkel, Gustavo Santaolalla, Daniel Santiago, Molly Tuttle, Jimmie Vaughan, Breadley Walker and The War on Drugs.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί καλλιτέχνες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Crossroads, συμπεριλαμβανομένων των Christone “Kingfish” Ingram, Eric Gales, Samantha Fish, Ariel Posen και The Brothers Landreth.
Το Crossroads Guitar Festival υποστηρίζεται από το Crossroads Centre, στην Αντίγκουα.

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 21 Απριλίου

claptoncrossroads2023

Λίγα λόγια για το Crossroads Guitar Festival 2023

Το Crossroad Guitar Festival ξεκίνησε με μια απλή ιδέα: να συγκεντρώσει μερικούς από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες του κόσμου για μια βραδιά μουσικής και γιορτής. Το φεστιβάλ ήταν το πνευματικό τέκνο του Eric Clapton, ενός από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες όλων των εποχών.

Ο Κλάπτον πάντα γοητευόταν από τη δύναμη της κιθάρας. Ως νέος μουσικός, είχε μελετήσει τα έργα θρύλων του μπλουζ όπως οι Robert Johnson, Muddy Waters και B.B. King. Είχε ξοδέψει αμέτρητες ώρες εξασκώντας τη δική του τέχνη, ακονίζοντας τις δεξιότητές του μέχρι να γίνει πραγματικός βιρτουόζος.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Clapton αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να δημιουργήσει κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Ήθελε να συγκεντρώσει τους καλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να εμπνεύσουν μια νέα γενιά μουσικών.

Το πρώτο Crossroad Guitar Festival πραγματοποιήθηκε το 1999, στη μικρή πόλη Ντάλας του Τέξας. Ο Κλάπτον κάλεσε μια χούφτα μουσικών να τον ακολουθήσουν στη σκηνή, συμπεριλαμβανομένου του θρύλου των μπλουζ Μπάντι Γκάι και του κιθαρίστα της τζαζ Λάρι Κάρλτον.

Το φεστιβάλ είχε άμεση επιτυχία. Θαυμαστές από όλο τον κόσμο ήρθαν για να δουν την παράσταση και οι κριτικοί ενθουσιάστηκαν για το απίστευτο ταλέντο που επιδεικνύονταν. Ο Κλάπτον ήξερε ότι είχε δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό και ορκίστηκε να κάνει το φεστιβάλ μια τακτική εκδήλωση.

Με τα χρόνια, το Crossroad Guitar Festival έγινε μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο. Ο Κλάπτον προσκάλεσε όλο και περισσότερους μουσικούς να τον ακολουθήσουν στη σκηνή, από θρύλους όπως ο Κάρλος Σαντάνα μέχρι ανερχόμενους καλλιτέχνες όπως ο Τζον Μάγιερ και ο Τζο Μποναμάσα.

Eric Clapton 2023

Κάθε φεστιβάλ ήταν μια γιορτή της κιθάρας, με τους μουσικούς να εξερευνούν κάθε είδος μουσικής και να επιδεικνύουν τα μοναδικά στυλ και τις τεχνικές τους. Οι θαυμαστές έρχονταν από πολύ μακριά για να δουν τους αγαπημένους τους κιθαρίστες σε δράση, για να ακούσουν τη μαγεία που θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνο όταν αυτοί οι απίθανοι μουσικοί συνέρχονταν.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, το Crossroad Guitar Festival έγινε κάτι περισσότερο από μια απλή συναυλία. Ήταν μια κοινότητα, μια συγκέντρωση ομοϊδεατών μουσικών και θαυμαστών που μοιράζονταν το πάθος για την κιθάρα. Ήταν ένα μέρος όπου σφυρηλατήθηκαν νέες φιλίες και αναζωπυρώθηκαν οι παλιές, ένα μέρος όπου η δύναμη της μουσικής μπορούσε να γίνει αισθητή σε κάθε νότα.

Σήμερα, το Crossroad Guitar Festival είναι ένας αγαπημένος θεσμός, σύμβολο της διαρκούς δύναμης της κιθάρας και του απίστευτου ταλέντου των μουσικών που την παίζουν.

Το όραμα του Eric Clapton έγινε πραγματικότητα και το φεστιβάλ συνεχίζει να εμπνέει και να ευχαριστεί τους λάτρεις της μουσικής σε όλο τον κόσμο.


[There are no radio stations in the database]