Γιώργος Καραϊβάζ: Τα νέα στοιχεία με το λευκό βαν για τη δολοφονία του και οι δηλώσεις της χήρας του

8 Απριλίου 2023

«Τον δολοφόνησαν γιατί δεν τους άρεσε αυτά που έγραφε και φοβήθηκαν ίσως αυτά που θα γράψει. Είναι ξεκάθαρο το γιατί δολοφόνησαν τον Γιώργο», δήλωσε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου, δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ επισήμανε ότι «θεωρώ δεδομένο ότι θα εξιχνιαστεί και του Γιώργου η δολοφονία, δίνω πίστη στους Έλληνες αξιωματικούς, το θεωρώ δεδομένο ότι θα εξιχνιαστεί». Όλα έγιναν στις 9 Απριλίου 2021, όταν ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ παραμένει ανεξιχνίαστη δύο χρόνια μετά. Ωστόσο, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών φαίνεται πως έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία για τις κινήσεις των δραστών αλλά και για την ταυτότητα ενός που μετείχε στην ομάδα των εκτελεστών.

Μάλιστα, γίνεται λόγος και για ένα λευκό βαν – που εντοπίζεται στις κάμερες ασφαλείας να κινείται σε κομμάτι της διαδρομής που πιθανόν να ακολούθησαν οι δράστες με το μαύρο σκούτερ, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι το κρησφύγετό τους βρίσκεται στη Νίκαια.

«Είναι πιο δύσκολες μέρες όταν είναι κοντά γιατί αυτό που έρχεται στο μυαλό είναι η ζωή πριν από το συμβάν αυτό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολες αυτές οι μέρες, είναι κάτι σαν γενέθλια στο αντίθετο», δήλωσε η Στάθα Αλεξανδροπούλου, σημειώνοντας πως «τη μέρα που σκοτώσανε τον Γιώργο ερχόταν για να βγει την πρώτη του βόλτα με το αυτοκίνητο του Δημήτρη, να του δείξει του παιδιού το καινούργιο του αυτοκίνητο».

Όπως ανέφερε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, «δεν υπάρχει η ασφάλεια που είχαμε όσο είχαμε τον Γιώργο, είχαμε μια ασφάλεια νιώθαμε και εγώ και το παιδί κάτι το δεδομένο, τα πράγματα ήταν σε μια ροή, τώρα έχουν ανατραπεί όλα αυτά».

«Δεν είχε δεχθεί απειλές»
«Ο Γιώργος δεν είχε με κανέναν προσωπικά, είναι καθαρά ότι είναι λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας και με την αστυνομία που έχω μιλήσει αυτό θεωρούν ότι είναι», απάντησε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ στην ερώτηση αν είχε προηγούμενα ο δημοσιογράφος.

Ξεκαθάρισε, άλλωστε, ότι δεν είχε δεχθεί απειλές πριν τη δολοφονία του ούτε όμως η συμπεριφορά του πρόδιδε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

«Πριν ένα μήνα η συγκάτοικος από τον πρώτο όροφο η οποία καπνίζει και έχει μικρά παιδάκια και καπνίζει στο μπαλκόνι είδε έναν κοντό μελαχρινό άνθρωπο ο οποίος ήταν πίσω από το τζιπ και στη συνέχεια τον παρακολούθησε και είδε ότι ήταν και προς τα κουδούνια μας και όταν του το είπα, κάποιο κλεφτρόνι μου λέει θα είναι. Δεν υπήρχε κάτι που τον απασχολούσε, δεν φοβόταν για κάτι», είπε η κ. Αλεξανδροπούλου.

Στην ερώτηση αν οι επαφές του Γιώργου Καραϊβάζ με πηγές από το οργανωμένο έγκλημα θα μπορούσαν να ήταν αυτές που οδήγησαν στη δολοφονία του, η κ. Αλεξανδροπούλου απάντησε ότι «ο Γιώργος δεν είχε κρύψει ποτέ ότι είχε επαφές απ’ όλους τους χώρους είχε επαφές και από τους ποινικούς και από τους αστυνομικούς, είχε επαφές και από τους δικηγόρους, είχε επαφές όπου μπορούσε, για να βγάλει το ρεπορτάζ του, αυτό είναι δεδομένο».

«Ο Γιώργος έχει αφήσει μια πολύ καλή χρεωμένη, υπερχρεωμένη οικογένεια οπότε αν ο Γιώργος ήταν μπλεγμένος με τη μαφία το μόνο που δεν θα είχε, δεν θα είχαμε χρέη», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι η αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η εξιχνίαση της δολοφονίας του συζύγου της αποτελεί ζήτημα τιμής.

«Η αντίδραση της αστυνομίας είναι αυτό που εγώ εισπράττω και από το γιατί έχουν αλλάξει δύο διευθυντές στο ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία του Γιώργου και από τους δύο εισπράττω ότι είναι θέμα τιμής να βρουν τους δολοφόνους του Γιώργου», υπογράμμισε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου ισοδυναμεί με τρομοκρατικό χτύπημα και ζήτησε να μην κοπεί η σύνταξη που της χορηγείται, κάτι που προβλέπεται να συμβεί σε 11 μήνες από σήμερα. «Εμένα αυτό που μένει ως καταπίστευμα είναι ότι λείπει ο Γιώργος αυτό είναι το δεδομένο ότι δολοφόνησαν τον Γιώργο ένα μεσημέρι ο Γιώργος δεν ήρθε στο σπίτι του», τόνισε η κ. Στάθα Αλεξανδροπούλου.


[There are no radio stations in the database]