ΑΣΟΕΕ: Πληροφορίες ότι υποψήφιος βουλευτής ήταν μάρτυρας στα επεισόδια και θα καταθέσει υπέρ των αστυνομικών

7 Απριλίου 2023

Ήταν μάρτυρας ένας υποψήφιος βουλευτής στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ με τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες και να καταδιώκουν το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν εκ των αστυνομικών να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που επικαλείται τον πρόεδρο των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, η ζωή του υποψηφίου βουλευτή που έτυχε να περνά με το αυτοκίνητό του από την Πατησίων, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, κινδύνευσε και τώρα φαίνεται να είναι έτοιμος να καταθέσει υπέρ των αστυνομικών. Όπως αναφέρθηκε, ο εν λόγω υποψήφιος βουλευτής της αριστεράς είναι στη διάθεση του αστυνομικού – αν αυτός κινηθεί νομικά – να καταθέσει υπέρ του.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να απαγορεύουμε τη διέλευση περιπολικού από την Πατησίων». Και πρόσθεσε: «Δημιουργείται σύγχυση του ρόλου του δράστη και του θύματος. Ξεχάσαμε τους μπαχαλάκηδες, δεν αναζητούμε τους δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών που είναι ποινικό έγκλημα και διαρκές έγκλημα και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τους αστυνομικούς».

«Έχω αγωνιστεί να αφαιρεθούν τα άσυλα και τα άβατα κάθε μορφής σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί η Πατησίων να αποτελέσει άσυλο και άβατο στη διέλευση ενός περιπολικού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ντούμας.

Για το περιστατικό με τους τέσσερις πυροβολισμούς από αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από την ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων μίλησε ο πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στο OPEN.

«Η εντολή από τη ΓΑΔΑ ήταν όντως να μην περάσει κανένα περιπολικό μόνο του μπροστά από το σημείο εκεί. Και πολύ σωστά γιατί δεν μπορεί ένα περιστατικό να περάσει από τη στιγμή που έχουν βγει 35 μπάχαλοι και ρίχνουν πέτρες. Το περιπολικό πέρασε από μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, για ποιο λόγο εξετάζεται, δεν θα έπρεπε να περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιακμάνης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής πρόσθεσε: «Θα έπρεπε οι αστυνομικοί να ελεγχθούν για αυτό». Όμως, τόνισε ότι ο αστυνομικός ακολούθησε πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας ότι αν και ο ίδιος ήταν σε μια παρόμοια περίπτωση όπου έχει περικυκλωθεί και εγκλωβιστεί από 35 άτομα και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο «εγώ θα έριχνα στον αέρα, δεν θα πυροβολούσα τα παιδιά, θα πυροβολούσα στον αέρα» είπε.


[There are no radio stations in the database]