Ολλανδία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου

4 Απριλίου 2023

Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και 30 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων αρκετοί είναι «σοβαρά», όταν επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε σήμερα Τρίτη (04/04) τις πρωινές ώρες, αφού συγκρούστηκε με βαρύ μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στην Ολλανδία.

Νωρίτερα οι ολλανδικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι στο τρένο επέβαιναν περίπου 50 άτομα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί γιατί το μηχάνημα έργου βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή.

Οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε 11 από τους τραυματίες στο σημείο του εκτροχιασμού, ενώ οι 19 πιο σοβαρά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Η σύγκρουση και ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στις 03:25 τα ξημερώματα (ώρα Ολλανδίας) κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν με τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα αυτό να έχουν διακοπεί τουλάχιστον μέχρι νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Το τρένο που εκτροχιάστηκε εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη. Μετά τη σύγκρουση το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και βρέθηκε σε χωράφι ενώ το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο βαγόνι. Στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά η οποία έχει κατασβεστεί.


[There are no radio stations in the database]