Market pass: Δεν μπήκαν -τελικά- σήμερα τα λεφτά στους δικαιούχους
3 Απριλίου 2023
Τα χρήματά τους ψάχνουν από το πρωί οι δικαιούχοι του Market Pass σε άυλες κάρτες για τον μήνα Απρίλιο.
Αν και είχε ανακοινωθεί ότι η πληρωμή θα γίνει σήμερα 3/4 η πληρωμή δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.
πηγη social media
Οι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υπέβαλλαν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου λαμβάνουν την ενίσχυση ως εξής:
- στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο που ήδη πραγματοποιήθηκε
- στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα
- στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
- στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
- στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.
Όσοι δικαιούχοι επέλεξαν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υπέβαλλαν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:
- στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο που πραγματοποιήθηκε
- στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.
Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.
Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών(Web/Virtual POS).
Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.08.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
Πού γίνεται η έκδοση κάρτας για market pass
VIVA WALLET, ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK και ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHABANK.
Για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας δεν προαπαιτείται ο δικαιούχος να είναι πελάτης των ως άνω ιδρυμάτων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Έργου Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.
Ποιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων λογαριασμοί είναι δυνατόν να δηλωθούν για την κατάθεση της επιδότησης Market Pass:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
- ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
- ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ A.E.
- VIVA WALLET
- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
- OPTIMA BANK
- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
- OLYMPUS BANK/ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
- ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHABANK
- Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας
- Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Προκειμένου να δηλώσει ο δικαιούχος έναν λογαριασμό Τραπέζης, θα πρέπει να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος σε αυτόν (όχι απαραίτητα πρώτος δικαιούχος), να γνωρίζει τη μορφή IBAN του συγκεκριμένου λογαριασμού και, κυρίως, να είναι βέβαιος ότι ο λογαριασμός αυτός είναι ενεργός και θα παραμείνει ενεργός καθ΄ όλη τη διάρκεια του Market Pass.
Σε ποια μαγαζιά πληρώνεται το market pass
Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα Market Pass δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.
Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε e–shop συναφών επιχειρήσεων.
Τι ισχύει με διορθώσεις
Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, όμως η διαδικασία μπλέχτηκε με τις τράπεζες. Αυτοί θα λάβουν σύντομα ένα email για να διορθώσουν τα στοιχεία των αιτήσεών τους και να «ξεκλειδώσει» η πληρωμή.
Ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται είναι ότι οι δικαιούχοι, επειδή δεν θέλουν να χάσουν το 20% επιλέγοντας την πίστωση των χρημάτων απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό, δεν ελέγχουν εάν το κινητό τους υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές. Έτσι, επιλέγουν την ψηφιακή κάρτα, όμως στη συνέχεια δεν έχουν τρόπο να την εγκαταστήσουν. Πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει λυθεί. Για αυτό και πριν την αίτηση συστηνόταν σαν λύση, εφόσον ήταν δυνατό, να βρουν ένα άτομο της εμπιστοσύνης τους που έχει smartphone που να υποστηρίζει την λειτουργία ανέπαφων πληρωμών NFC. Σε αντίθεση περίπτωση, δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης και χάνουν τα χρήματα.
Ένα επίσης λάθος γίνεται κατά την πληκτρολόγηση του IBAN. Οι δικαιούχοι χάνουν συνήθως κάποιο ψηφίο, ή χάνουν τη σειρά στους αριθμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όμως, σε αυτή την περίπτωση, προβλέπεται διόρθωση στο σύστημα, αλλά όχι άμεσα. Θα μπορείτε από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 2 Μαΐου να μπαίνετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr/marketpass και να διορθώνετε το λάθος που κάνατε.