Διπολική διαταραχή: Η «δύσκολη» ψυχική νόσος που μπορεί να αντιμετωπιστεί

3 Απριλίου 2023

Σημαντικά στοιχεία για μια νόσο η οποία κατατρέχει την ανθρώπινη ψυχή από αρχαιοτάτων χρόνων, κατέθεσε στη συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο διακεκριμένος κλινικός ψυχολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης, Γιάννης Μάλλιαρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Μάλλιαρης εξήγησε τί ακριβώς είναι η διπολική διαταραχή και πού οφείλεται.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εξέλιξη της νόσου αλλά και τις κατηγορίες της ενώ εστίασε στον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτή να θεραπευτεί.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά στον κοινωνικό και οικογενειακό περίγυρό τους να αναγνωρίσουν την ψυχική αυτή νόσο.

Ο κ. Μάλλιαρης έδωσε στοιχεία και για την Ελληνική Διπολική Οργάνωση, πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας της και τί προσφέρει στους πολίτες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα.

Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μάλλιαρης για ένα τόσο σοβαρό όσο και παρεξηγημένο ζήτημα, στον planetwebradio.gr:


[There are no radio stations in the database]