Proud: Η Monika επιστρέφει με νέο, αγγλόφωνο άλμπουμ και live στο Fuzz

29 Μαρτίου 2023

Την Παρασκευή 28 Απριλίου η Monika μας περιμένει στο Fuzz Club μαζί με την κλασική αυθεντική rock μπάντα της για μια μοναδική συναυλία με αφετηρία το “Avatar” και σταθμούς σε πολλά τραγούδια από το “Proud” και τις άλλες αγγλόφωνες κυκλοφορίες της για ένα cinematic pop ταξίδι γεμάτο συγκίνηση αλλά και πολύ ρυθμό που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Πηγή: Internet

Λίγα λόγια για το Proud

Μετά το πρώτο single που μας χάρισε, την απογειωτική ερωτική μπαλάντα “I’m Nothing Without You”, η Monika επιστρέφει πιο ώριμη από ποτέ μουσικά και στιχουργικά, και μας επανασυστήνει το μοναδικό μουσικό της σύμπαν, παραδίδοντας το τέταρτο αγγλόφωνο άλμπουμ της με τίτλο “Proud”.

Ένα άλμπουμ που ηχητικά συμπυκνώνει όλη τη διαδρομή της από το “Avatar” μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας cinematic, έντεχνα, funk και disco ηχοχρώματα με έντονα rock στοιχεία, με τις μελωδίες όμως να υπερισχύουν πάνω απ’ όλα.

Το “Proud” είναι μια δουλειά με ειδικό βάρος, η δημιουργία της οποίας διήρκησε επτά χρόνια. Ένα διάστημα με συνεχή δοκιμασία και εξέλιξη ιδεών, μελωδιών, στίχων και ήχου, πάντα με κοινό παρονομαστή τη συνθετική ικανότητα της Monika να δημιουργεί διαχρονικά, συναισθηματικά τραγούδια που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας.

Πράγματι, μια βαθιά επιρροή από τη ζωή της Monika στην Αμερική κυριαρχεί σε αυτό το άλμπουμ με τραγούδια όπως τα “In LA”, “Griffith Park” και “Amerika”, ενώ η ιδεολογική αφύπνιση της καλλιτέχνιδας προβάλλει ξεκάθαρα μέσα από τους στίχους του τραγουδιού “Proud”, που έδωσε τον τίτλο στο άλμπουμ, όπου κατάφερε να ψάξει βαθιά μέσα στην ψυχοσύνθεσή της, να αναμετρηθεί με την πορεία της και την επιτυχία που γνώρισε, και να καταλήξει σε ένα απλό αίτημα: στην ανάγκη της ν’ ακούσει από τους αγαπημένους της ανθρώπους τη φράση «Είμαι περήφανος για σένα».

Επιστρέφοντας λοιπόν στην πηγή της, τον αγγλόφωνο στίχο, η Monika μας καλεί να αναγνωρίσουμε τις επιλογές μας και να δηλώσουμε «περήφανοι» γι’ αυτές, χωρίς βάρος, χωρίς ενοχές ή «φίλτρα». Και λέει μόνο ένα απλό “I’m proud of you”, για τον άνθρωπο και τη ζωή.


[There are no radio stations in the database]