Καιρός: Τι ισχύει τελικά με την «κακοκαιρία εξπρές»

29 Μαρτίου 2023

Γρήγορα άλλαξε ο καιρός εχθές Τρίτη και για τον λόγο αυτό οι μετεωρολόγοι μίλησαν για κακοκαιρία «εξπρές».

Τι ισχύει τελικά;

Ο Κώστας Λαγουβάρδος εξηγεί στο CNN Greece, τα χαρακτηριστικά της εν λόγω κακακαιρίας και αναφέρεται σε «πτώση θερμοκρασίας, έως και 5 βαθμούς από βορρά έως το νότο, αλλά και ισχυρούς ανέμους».

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, «οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, βόρειοι – βορειοδυτικοί κυρίως σε Ιόνιο και Αιγαίο, ενώ αναμένονται λίγες βροχές, περιορισμένης έκτασης. Την Τετάρτη (29/3) αναμένεται να διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ωστόσο από το πρωί της Πέμπτης (30/3) ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί και πάλι. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει περίπου 3-4 βαθμούς, δηλαδή θα έχουμε και πάλι υψηλές για την εποχή, θερμοκρασίες».

Κύματα χτυπούν την προβλήτα στη μαρίνα Φλοίσβου λόγω των ισχυρών ανέμων, Αθήνα, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Προσθέτει ότι, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων που επιτρέπεται πριν την αντιπυρική περίοδο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αποτελούν κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών.

Για τη σημερινή ημέρα (28/3) προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, τοπικά θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

cnn.gr


[There are no radio stations in the database]