Βουλευτής της Βόρειας Ιρλανδίας ζητά να γιορταστεί η 50η επέτειος του «I Will Always Love You»

24 Μαρτίου 2023

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού της Ντόλι Πάρτον «I Will Always Love You», βουλευτής της Βόρειας Ιρλανδίας προτρέπει το Κοινοβούλιο της χώρας του να ευχηθεί στη σταρ της κάντρι μουσικής, χαρά και ευτυχία.

Ο Τζιμ Σάνον από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), σύμφωνα με το BBC, υπέβαλε πρόταση για τον εορτασμό της 50ης επετείου του τραγουδιού, ζητώντας προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα. Στο αίτημα του σημειώνει το συναίσθημα πίσω από το τραγούδι «και τι σημαίνει για τόσους πολλούς», μεταξύ άλλων και για τη σύζυγο του.

Πηγή: Internet

Μέχρι στιγμής η πρότασή του έχει προσελκύσει 32 υποστηρικτές.

Τα αιτήματα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση χρησιμοποιούνται για την καταγραφή των απόψεων μεμονωμένων βουλευτών ή για να στρέψουν την προσοχή σε συγκεκριμένα γεγονότα ή εκστρατείες. Πολύ λίγες προτάσεις συζητούνται, αλλά ο Τζιμ Σάνον και οι συνυπογράφοντες της πρότασης δείχνουν ότι σκέφτονται την Ντόλι Πάρτον σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

Ο βουλευτής του Στράνγκφορντ ευχήθηκε στην γεννημένη στο Τενεσί τραγουδίστρια «διαρκή επιτυχία καθώς διασκεδάζει και ενθαρρύνει τόσους πολλούς μέσω της μουσικής και του χαρακτήρα της που εμπνέει».

Το τραγούδι «I Will Always Love You» γράφτηκε και ηχογραφήθηκε αρχικά από την Ντόλι Πάρτον το 1973 ως αντίο στον επιχειρηματικό της συνεργάτη και μέντορά της Πόρτερ Ουαγκόνερ, ο οποίος συμμετείχε στο 13ο σόλο στούντιο άλμπουμ της Jolene.

Το τραγούδι διασκεύασε η Γουίτνεϊ Χιούστον για την ταινία του 1992 «The Bodyguard» και ο δίσκος αγοράστηκε από περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Βραβεύτηκε στην κατηγορία Ηχογράφηση της Χρονιάς στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy το 1994 και κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες του single με τις περισσότερες πωλήσεις από γυναίκα καλλιτέχνη στις ΗΠΑ.


[There are no radio stations in the database]